Korisnici iPhone telefona se žale da su se njihove obrisane golišave fotografije iznenada pojavile

Čini se da nova beta verzija iOS softvera ima neke probleme koje treba popraviti.

Apple najnovija iOS beta verzija za iPhone uređaje vraća stare podatke za koje su korisnici mislili da su trajno izbrisani. Nakon objavljivanja iOS 17.5, mnogi vlasnici iPhone prijavili su neočekivano ponovno pojavljivanje izbrisanih fotografija u albumu "Recents". Ovaj problem, koji je istaknut u Reddit temi, takođe su primetili beta korisnici.

Ponovo se pojavljuju fotografije

Pogođeni korisnici opisuju da se stare slike ponovo pojavljuju nakon ažuriranja, uprkos politici iOS-a da će izbrisane fotografije nestati zauvek nakon 30 dana. Jedan korisnik je prijavio da su se ponovo pojavile fotografije koje je obrisao pre nekoliko godina, dok je drugi prijavio da je video fotografije iz 2016. koje se ne seća da je izbrisao. Drugi slučaj se odnosio na oko 300 starih fotografija, od kojih su neke bile „eksplicitnog sadržaja“, koje su se ponovo pojavile na iPad-u koji je preprodat i „očišćen“ prema Apple uputstvima.

Ovaj fenomen je možda manje alarmantan nego što se čini. U IT-u, podaci se ne brišu u potpunosti dok se ne zamene. Operativni sistemi jednostavno uklanjaju reference na ove podatke. Jedan korisnik je primetio da se fotografija ponovo pojavila uprkos tome što nije koristio iCloud ili nije sinhronizovao svoj uređaj, sugerišući da su fotografije mogle doći iz lokalne memorije uređaja.

Problem je široko rasprostranjen

U međuvremenu, izgleda da greška nije ograničena samo na fotografije. Korisnik na društvenoj mreži X je prijavio da se stara govorna pošta vraća nakon ažuriranja, što je problem koji je takođe iskusio nekoliko beta korisnika prethodnih verzija iOS-a 17. Ovaj kvar ukazuje na to da Apple čuva stare izbrisane podatke ili je to idiosinkratično ponašanje iOS 17.5. Bez obzira na to, ovo je definitivno problematično i korisnici su s pravom zabrinuti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group