Osnivač kompanije Tesla ponovo najbogatiji čovek na svetu

Tehnološki milijarder kupio je Twitter platformu kako bi nedugo potom njegov imetak drastično opao, kako zbog ove akvizicije, tako i zbog brojnih drugih pratećih faktora...

On je zbačen sa trona najbogatije osobe na planeti u okviru njegovih finansijskih problema koji su krenuli da ga vuku nizbrdo, a uprkos tome što je njegovo bogatstvo i dalje zapanjujuće visoko, to je ipak bio veoma težak period za Maska.

Mask je 2023. godinu započeo sa ukupnim kapitalom od 137 milijardi dolara, postajući prva osoba u istoriji koja je izgubila 200 milijardi svog bogatstva u veoma kratkom roku. Međutim, Mask je poput feniksa uspeo da se ponovo uzdigne na sam vrh, ponovo sastavljajući sve konce i vrativši se na stari put.

Bloomberg navodi da je južnoafrički milijarder sada uvećao svoje bogatstvo na 187,1 milijardu dolara, popevši se na vrh liste ispred izvršnog direktora kompanije Moët Hennessy Louis Vuitton Bernarda Arnoa.

Sudeći prema Bloomberg Billionaires Index listi, Arno je prestigao Maska prošle godine kada su deonice kompanije Tesla u decembru naglo pale. Novu najnižu cenu Tesla akcije dostigle su trećeg januara ove godine, kada su se spustile na 108,10 dolara. Međutim, 27. februara, akcije ovog proizvođača električnih automobila zatvorene su sa cifrom od 207,63 dolara, što samo navodi da će 2023. godina definitivno biti Maskova.

Ponovo najbogatiji čovek na svetu takođe je imao značajnu finansijsku korist kada je kompanija Tesla doživela porast akcija u prvom kvartalu 2023. godine od oko 100% u poređenju sa najnižom tačkom koju je dostigla 6.januara.

Kako deluje, investitori ne odustaju od stavljanja svojih uloga na Maska ponovo, sa deonicama koje ponovo rastu, Federalnom bankom koja deluje daleko zdravije i Federalnim rezervama u SAD koje rade svoj posao zahvaljujući usporenom rastu po pitanju kamatnih stopa.

Proizvođač električnih automobila doživeo je porast po pitanju električnih automobila takođe odmah nakon što je smanjio cene svojih nekoliko modela. Odličan posao za svakoga ko želi da bude energetski efikasan, ali i za Maska, koji sada beleži rast akcija ovog proizvođača za 5,5%. Do četiri popodne 27. februara, u Njujorku, akcije kompanije Tesla stigle su do zavidnih 207,63 dolara, sa Maskom koji je dodatno uvećao svoj kapital u svega nekoliko dana.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group