Vila Sonata - skriveni dragulj na Puketu

Biser Andamanskog arhipelaga i najveće ostrvo na Tajlandu, Puket, karakterišu impresivne i duge peščane plaže u nizu, dramatične stenovite formacije i prostranstvo koje već godinama privlače turiste iz čitavog sveta…

Iako Puket većina doživljava kao avanturističko ostrvo, na njemu možete pronaći pregršt tradicionalnih i autentičnih mesta koja otkrivaju i neku drugu dimenziju, romantičnu i skrivenu među bujnom vegetacijom egzotičnih palmi i lišća banana.

Kada poželite da pronađete mir, da se izolujete od radoznalih pogleda i gužve, onda je za vas pravi izbor Villa Sonata, privatni vila risort koji se poput skrivenog dragulja ušuškao u srcu kvarta Čalong (Chalong). Shvatićete već na prvom koraku zašto je ovaj resort sa 21 vilom pravo rajsko mesto za odmor vaše duše i tela.

Kao što ime nagoveštava, Sonata kao da peva pesmu koja očarava svojim melodičnim dizajnom i besprekornim stilom. Jedinstvena kompozicija vešto uklopljenih stilova, svojim tempom i karakterom opčinjavaju svakog gosta koji ovde odsedne.

Kada zakoračite u lobi ovog kompleksa, primetićete da se u sonatnoj cikličnoj kompoziciji na ovom mestu smenjuje nekoliko dizajnerskih tema, stvarajući harmoničnu sinergiju. Spoj modernog sa elementima tradicionalnog, industrijskog, boemski romantičnog stila, vešto emituje melodiju koja svojim zvucima nikog ne ostavlja ravnodušnim. Velike crno-bele pločice odlično su uklopljene u tradicionalne viseće pletene ljuljaške, mermerni pult, lakalnu rasvetu i multikolorističke dekorativne jastuke.

 

Na raspolaganju vam je 21 vila, a u zavisnosti od toga koji tip smeštaja želite, možete se opredeliti za Sonata duplex i Sonata suite. Sonata duplex prostire se na 100 kvadratnih metara. poseduje privatni bazen, prostrani dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom u prizemlju, dok se na gornjem nivou nalazi noćna zona, spavaća soba sa king size krevetom i kupatilo koje je opremljeno tuš kabinom i kadom.

Prostorom dominira drvo kao najplemenitiji prirodni materijal koji enterijer ovih vila čini prijatnim i gostoljubivim već na prvi pogled. Iako je nameštaj modernističkog dizajna, jasnih i čistih linija, ovaj prostor oplemenjen je mnogobrojnim tradicionalnim detaljima, poput pletenih stonih lampi i lustera ili etno motivima, koji se nalaze na dekorativnim jastučnicama. Romantični boemski prizvuk svakako daje baldahin iznad velikog kreveta, i pruža vam osećaj da uživate “kraljevski”. Primetne su i tradicionalne rukotvorine koje su odlični detalji za akcentovanje zidova ovog enterijera.

Za razliku od dupleksa, svega nekoliko kvadratnih metara manji je Sonata Suite, koji se prostire na 103m2. Gosti će već pri prvom susretu biti oduševljeni open space-om koji integriše dnevni boravak, trpezariju i kuhinju, dok iz dnevnog boravka izlazite na terasu i bazen koji su samo vaši, gde vas čekaju udobne ležaljke za dodatnu relaksaciju i opuštanje.

Spavaća soba odvojena je od dnevnog boravka impozantnim pokretnim drvenim vratima, a tu je smešteno i kupatilo minimalističkog dizajna u elegantnoj crno-beloj kombinaciji. I odavde vam je omogućen direktan pristup na privatni bazen.

Koloristička okosnica u oba tipa vila su neutralne nijanse, poput bež, bele i sive, koje se odlično kombinuju uz puno drvo nameštaja i prirodne materijale mebla koji su oplemenjeni modernim detaljima u trikizno plavoj boji ili etno šarom na tepisima. Geometrijska šara razbija jednostavnost trpezarijskih stolica, pa ovaj motiv pruža pravi morski efekat.

Ne propustite da iskusite tajlandska kulinarska umeća u restoranu koji je egzemplar industrijskog stila. Kombinacija kovanog gvožđa, drvenih podova, mermera i stolica od pletenog pruća stvara jedan šik prostor gde ćete uživati u pikantnoj Thai kuhinji. U ponudi je takođe i ostala azijska i internacionalna kuhinja.

Ukoliko poželite dodatni adrenalin, u okviru risorta se nalazi i savremeno opremljena teretana kako biste i na odmoru bili u top-formi.

Teško je transponovati na papir osećaj koji imate dok boravite na ovom čarobnom i opuštajućem mestu, ali se nadamo da smo vam makar malo približili naše utiske.

Ovo parče raja, skriveno i kreirano samo za vas, morate da doživite, osetite i istražite svim čulima. Oduševiće vas ljubaznost i smirenost osoblja, a sudar suprotnosti vešto kreiran u sonatu je melodija koja vas neće ostaviti ravnodušnim…

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group