Audemars Piquet predstavio časovnik za najveće kolekcionare

Audemars Piguet Royal Oak model bio je jedan od tih modela kada je po prvi put predstavljen 1972.godine, a slavni švajcarski brend se priprema da lansira Supersonnerie verziju čuvenog sata. Ograničen na samo dvadeset komada, ovaj časovnik ima klasično kućište od nerđajućeg čelika i dobija jedinstvene klasične detalje. Audemars Piguet brend, poput brojnih drugih svog kalibra, postojao je mnogo pre električnih komponenti koje su implementirane u časovnike. Samim tim, čitanje vremena bilo je jako teško kada padne mrak ili u bilo kojim uslovima slabog osvetljenja. Rešenje za taj problem, bio je inženjerski poduhvat koji je ovom novom modelu podario ime.

Koristeći svoju vlasničku tehnologiju, Audemars Piguet brend konstruisao je Supersonnerie, koji se aktivira genijalnom prečkom sa leve strane kućišta. Kada je pritisnete, ona proizvodi zvuk iz pažljivo kalibriranih gongova i zvona u mehanizmu, označavajući sate i minute. Zvuk se sprovodi kroz portove na poleđini modela, što ga čini sasvim dovoljno glasnim.

Originalni Royal Oak model i njegova najnovija inkarnacija dele jedinstvenu oktagonalnu bazu, koja je ušrafljena sa osam heksagonalnih šrafova, poput prave, purističke studije geometrije. Ovo, zajedno sa slavnim licem časovika, izdvaja novitet od drugih legendarnih časovnika na tržištu. Ipak, on takođe dolazi sa impresivnim funkcijama, a pokreće ga AP Caliber 2959, koji nudi 72 sata rezervne energije, uz vodootpornost do dubine od 20 metara.

Cena Supersonnerie modela dostupna je samo na upit, ali znamo da se klasična samonavijajuća verzija trenutno prodaje za malo preko 19.000 dolara na sajtu slavnog brenda. Uzimajući u obzir kultni status ovog noviteta i njegovo ograničeno izdanje, moraćete da budete brzi ukoliko želite da jedan od njih bude vaš.

Luxlife

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group