ZENITH odaje omaž Parizu ekskluzivnim ručnim satom DEFY Skyline Édition Paris

Dok se Pariz priprema da bude domaćin Letnjih olimpijskih igara 2024. ovog leta, ZENITH obeležava tu priliku satom DEFY Skyline Édition Paris.

Ovaj ekskluzivni sat, ograničen na samo 50 komada, predstavlja proslavu savremenog dizajna i bezvremenskog nasleđa, ukrašen zelenim tonovima i efektom gradijenta – prvi za modernu ZENITH kolekciju.

DEFY Skyline Édition Paris predstavlja moderan omaž kultnom ZENITH DEFY ručnom satu, koji je prvobitno predstavljen 1969. Sa svojim geometrijskim detaljima, ovaj sat hvata suštinu prošlosti i sadašnjosti. Izvanredna karakteristika Edition Paris je brojčanik sa gradijentom „verdigris“ boje, inspirisan arhitektonskim čudima Pariza.

Crpeći inspiraciju iz obrisa Pariza, sat odražava besprekornu mešavinu istorijske i savremene arhitekture koja se vidi širom grada. Od kitnjastih krovova istorijskih zdanja do ulaza u metro i bezvremenskih mostova, bakar je tema koja se ponavlja u Parizu. Vremenom, bakar razvija bogatu verdigris patinu, simbolizujući izdržljivost i dugovečnost – kvalitete koje otelotvoruje DEFY Skiline Edition Paris.

ZENITH ima bogatu istoriju pionirskog jedinstvenog dizajna brojčanika. Novi sat ima brojčanik sa gradijentom od verdigrisa, što je znak ranoj upotrebi efekata gradijenta od strane brenda 1960-ih i 1970-ih. Ova tehnika dizajna, koja je prvi put viđena u modelima kao što su A3642, A3690 i A3691, dodaje dubinu i intrigu satu. Moderno tumačenje ovog efekta na brojčaniku Edition Paris, ugraviranom potpisom Starry Sky uzorka, donosi novi nivo sofisticiranosti i privlačnosti.

U srcu DEFY Skiline Edition Paris časovnika je automatski visokofrekventni kalibar El Primero 3620. Ovaj mehanizam, poznat po svojoj preciznosti, ima indikator od 1/10 sekunde koji se pokreće direktno iz 5Hz izlaza, obezbeđujući tačno merenje vremena. Sa rezervom snage od približno 60 sati i mehanizmom za precizno podešavanje vremena, ovaj kalibar je svedočanstvo inženjerske snage brenda ZENITH.

Za ovo ograničeno izdanje, na poleđini kućišta je ugravirano „EDITION PARIS“ i jedinstveni broj sata od 50 komada, naglašavajući njegovu ekskluzivnost. DEFY Skyline Édition Paris nije samo tehničko čudo već i svestran modni dodatak. Dolazi sa integrisanom čeličnom narukvicom i crnim gumenim kaišem sa uzorkom, koji se lako zamenjuju zahvaljujući inovativnom mehanizmu za brzu promenu kaiša koji ne zahteva nikakav alat.

Svaki od 50 satova biće predstavljen u paketu po narudžbini, dizajniranom i izrađenom na lokalnom nivou, čime se povećava njegova kolekcionarska privlačnost. Pakovanje će biti numerisano tako da odgovara satovima ograničenog izdanja, čineći svaki set pravim kolekcionarskim predmetom.

DEFY Skyline Édition Paris dostupan je isključivo u ZENITH buticima u Francuskoj, fizički i onlajn. Ovo ograničeno izdanje od 50 komada je obavezno za ljubitelje satova i kolekcionare koji cene spoj istorijskog omaža i modernih inovacija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group