Audemars Piguet – Mihael Šumaher časovnik

Časovničarska kompanija, Audemars Piguet, predstavila je svoj novi sat koji je nosi ime legendarnog trkača Formule 1, Mihaela Šumahera.

Još 2010. godine Mihael Šumaher razmišljao je da li može da se napravi mehanički časovnik koji će biti dizajniran specijalno za trke i koji će imati mogućnost beleženja vremena najbržih trkačkih krugova. Ovaj časovnik merio bi vreme krugova koji mladi trkači postavljaju i na taj način tačno pokazivao koji je krug brži, a koji sporiji.

Pet godina kasnije, poznata švajcarska kompanija uspela je da napravi najbolji F1 mehanički sat svih vremena koji nosi naziv po jednoj od najvećih legendi u ovom sportu. Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher časovnik je prvi luksuzni sat koji ima dva ugaona indeksa sistema na jednom hronografu i svaki od njih ima zasebnu memoriju.

Ovaj kompleksni časovnik sadrži jedan hronograf sa dva indeksna sistema koje se mogu pokretati, zaustavljati i štelovati pomoću tri različita dugmeta. Prvo dugme nalazi se na poziciji od 12 sati i služi za pokretanje i zaustavljanje hronografa, drugo dugme nalazi se na poziciji od 4 sata i služi za resetovanje hronografa, a treće i najvažnije dugme nalazi se na poziciji od 9 sati i služi za zaustavljanje kazaljki na hronografu i automatski ih vraća na nulu.

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher je prvi mehanički časovnik koji može da beleži različita vremena trkačkih krugova i posebno je dizajniran za preciznost i akciju. Ovaj časovnik sadrži kućište od 44 mm koje je napravljeno od kovanog karbona. Baza, ivice kućišta i poleđina kućišta napravljena su od titanijuma. Ovaj časovnik takođe sadrži i neverovatnu energijsku rezervu koja traje 80 sati.

Na levoj strani kućišta nalazi se sedam zvezdica koje simbolično označavaju 7 titula koje je legendarni Mihael Šumaher osvojio u svojoj karijeri. Njegov monogram “MS” takođe krasi ovaj prelepi časovnik. Ovaj časovnik biće isključivo ograničena serija i samo 221 komad će biti proizveden.

Nadamo se da će Mihael Šumaher uskoro ozdraviti i biti onaj stari, a kada se to desi, Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher časovnik će ga sa oduševljenjem dočekati.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group