Sony omogućuje kreiranje kontrolera od svakodnevnih kućnih predmeta

Gejmeri bi uskoro mogli da pretvore bilo šta u kontrolere za svoje PlayStation konzole…

U novom patentu za koji je zadužena kompanija Sony, gejmerski gigant traga za načinima detektovanja pasivnih neluminantnih predmeta koji se nalaze u okruženju korisnika kako bi postali potpuno funckionalni kontroleri za njene uređaje.

Ovakva vrsta tehnologije mogla bi pretvoriti kućne predmete u aksesoare za gejming. Korisnici mogu smestiti generatore koji će raditi putem interpretiranja promena u pozicijama kroz procesuirani model učenja u kome kamera može biti korišćena za raspoznavanje trenutnih lokacija prstiju igrača i stvarnje virtuelnih dugmića koji su na dalje mapirani radi stvaranja određenih funkcija, u bilo šta iz svog okruženja.

Najbolja stvar kod novog patenta kompanije Sony jeste ilustrovanje predloga nove tehnologije putem banana kontrolera u rukama korisnika, što možemo videti u tvitu koji je objavljen zavnično. Za više informacija o novom patentu japanskog brenda potrebno je otići na zvanični sajt U.S Patent and Trademark Office ustanove.

N.Đ.

Izvor: Sony

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group