Da li biste nosili odelo koje vas šokira strujom kako biste osetili pravi bol tokom igranja video igara?

Gejming zajednica je u žaru diskusije nakon što su saznali da se na tržištu pojavio bodysuit koji omogućava korisnicima da osete bol dok igraju video igre...

Ovaj inovativni proizvod španske proizvodne kompanije OWO omogućava korisnicima da dožive iste fizičke senzacije koje doživljavaju njihovi likovi u video igricama. Nošenjem posebno dizajniranog odela, ljubitelji Fortnajta mogu doživeti brzu vožnju kroz Nitrodoum, dok igrači Tekena zapravo mogu osetiti udarce koje im zadaje Jin Kazama. Ovaj proizvod, nazvan OWO Haptic Suit, košta vrtoglavih 499 evra i omogućava nosiocu da "fizički oseti sve što se događa u video igrici."

"Ovaj patentirani haptic sistem je jedinstven jer možemo kreirati beskonačno različitih senzacija zahvaljujući našoj Sensations Technology," stoji u zvaničnom opisu proizvoda. "OWO koristi nizove impulsa (električnih impulsa) za generisanje beskonačno različitih senzacija."

Bodysuit, sposoban da simulira nelagodnost i bol, nazvan je "novim portalom u izvanredne svetove." Dostupne senzacije kreću se od oštrog bola ubodne rane do osećaja hodanja po vetrovitom području. Prema Medium portalu, skinovi takođe omogućavaju da osetite specifičnu težinu vašeg prepunjenog virtuelnog ranca i šalju mini spazme mišićima ako predugo hodate bez odmora.

Ako ne želite da osećate bol prilikom udaraca od NPC i bosova, možete potpuno prilagoditi svoj OWO shirt putem posebne mobilne aplikacije. Tako možete smanjiti prag bola ako postane previše intenzivno.

Sajt takođe navodi da možete nositi odelo kako biste se potpuno uživeli u holivudske akcione filmove ili da biste postigli dublju povezanost sa omiljenim pesmama. Ipak, treba napomenuti da kompanija preporučuje korišćenje svog proizvoda samo za osobe starije od 18 godina.

Prirodno, ovaj jedinstveni gejming dodatak izazvao je mnoge reakcije. Nakon što je popularni TikTok korisnik GingasVR testirao odelo, mnogi su svoje mišljenje podelili na Redditu.

Jedan korisnik je napisao: "Ne, hvala. Nisam mazohista." Drugi je dodao: "Hajde da ne igramo Elden Ring u tome."

"Zamislite da vas pretuku u vašoj dnevnoj sobi dok igrate GTA 6. To je budućnost," primetio je treći. Četvrti je rekao: "Zvuči užasno, ali ne lažem, želeo bih to probati bar jednom, ali morate nabaviti jednu od onih Omni traka za hodanje u VR-u za potpuno iskustvo."

@gingasvr The immersion is real #gaming #skyrim #haptics #vr #vrgames #immersion ♬ Follow tshaamano - Tshami

"Pokušao bih ovo za Dark Souls," komentarisao je peti. Šesti je zaključio: "Ne hvala. Igram video igre da bih bio hrabar bez posledica."

Dok se čini da je OWO odelo namenjeno onima koji su spremni da izađu iz svoje zone komfora, mnogi koji igraju putem VR headset mogli bi biti više privučeni njime nego drugi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group