Nismo jedini - I pande imaju frend zonu

Nakon komplikacija koje seksualni odnosi uglavnom donose, zvaničnici Memphis Zoo zoološkog vrta potvrdili su početkom ove nedelje da velike pande Ja Ja i Le Le ne žele da se pare jer su oboje zabrinuti da bi mogli ugroziti svoje prijateljstvo...

Radi obezbeđivanja budućnosti ove vrste, što je apsolutno krucijalno pitanje, nikada nije potrebno rizikovati ono što ove dve jedinke imaju kao prijatelji. Čelnici ove ustanove cene kineske pande zbog njihove zrelosti koju su predstavili u odupiranju jednoj noći vrelog zadovoljstva, u korist veće nagrade platonskog prijateljstva okarakterisanog lojalnošću i uzajamnim poštovanjem. Ako pande same sebe ne istrebe niko neće.

"Kao radnici u zoološkom vrtu, mi bismo najviše voleli nekoliko mladunaca koji bi trčkarali okolo po habitatu, ali mi u potpunosti poštujemo njihovu odluku. Nama je jednostavno drago da je njihovo prijateljstvo preživelo od vremena kada Le Le prišao Ja Ja kod hranilišta. Ova privlačnost nije uzvraćena sa njene strane, a on je odmah ustuknuo, pre nego što su stvari mogle postati deleko čudnije."

Upravnik vrta je primetio da je ovo veoma srećna okolnost, posebno kada se ima u vidu da pande ne viđaju druge predstavnike svoje vrste i po nekoliko decenija, dok sada moraju deliti prostor koji je prilično skučen.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group