Supersonični let: Od Njujorka do Londona za 90 minuta

Kompanija Virgin Galactic je sve češće glavna tema aktuelnih vesti...

Nakon što je objavila saradnju sa NASA-om i najavila prva komercijalna putovanja u svemir, Virgin Galactic je sada izjavila da je u procesu kreiranja nove komercijalne letelice koja će služiti za supersonične letove i ekstremno brzo putovanje po planeti.

Novi avion biće manjih dimenzija i moći će da smesti  maksimum 19 osoba, plus kabinsko osoblje, i kretaće se brzinom od 3 maha, što je izuzetno brzo. Jedan mah jednak je brzini zvuka, što znači da će ovaj avion putovati tri puta brže od zvuka.To dalje znači da će on razdaljinu od Njujorka do Londona sada prelaziti za 90 minuta, što je nerealno.

Legendarni putnički avion Konkord, leteo je brzinom od 2 maha, ali je posle nekoliko godina rada sklonjen, jer je proizvodio veliku buku.Međuitm, iz Virgin Galactica kažu da će aerodinamika letelice, specijalni motori, ali i visina na kojoj će se nalaziti obezbediti da avion bude nečujan.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group