Lifestyle - Putovanja

15 najtežih planina za penjanje na svetu

Ove vrhove je retko ko uspeo da pokori...

Strastveni planianari uvek traže nove izazove i pokušavaju da lociraju planine i njihove vrhove koji su gotovo nemogući za osvojiti. Ovakva mesta postoje na svetu i samo je jako mali broj ljudi uspeo da ih pokori i da se popne na njih.

Rizik kje ove planine nose sa sobom je ogroman. Veliki broj planinara svake godine pogine ili se doživotno povredi, što ovaj sport čpini jednim od ekstremnijih, a mnogi se pitaju, zbog čega planinari to rade i zašto rizikuju život da bi se popeli na planinu. Mnogi strastveni planinari će vam reći da je to jedinstven osećaj koji se ne može uporediti sa bilo čime, i da je planinarenje pravi sport u kojem čovek može da pobedi prirodu, bez trikova i prevare, već samo pomoću snage i jakog uma.

Mi smo odlučili da vam predstavimo najteže planiske vrhove za penjanje, pa ako nekada u životu odlučite da se bavite najopasnijim planinarenjem, ovo su mesta koja morate posetiti.

Foto:https://www.beautifullife.info/

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group