Lifestyle - Putovanja

Space X se sprema za prvo svemirsko putovanje sa posadom

Ovo je početak svemirskog turizma...

Space X je dobio zeleno svetlo za svoje prvo lansiranje svemirske letelice. Misija će biti demonstracija svojevrsne „taksi“ usluge koju će SpaceX prodavati NASA-i kako bi se običnim ljudima omogućilo svemirsko putovanje. U roku od samo nekoliko dana, astronauti će se uputiti na Međunarodnu svemirsku stanicu i na tom putu će korsititi Space X Space Dragon letelicu.

Dag Hurli i Bob Benken biće dvojac astroanuta koji će prvi put koristiti Space X raketu kako bi se odvojili od Zemljine teže i tako upitili ka svemirskoj stanici.

Dvojac će poletjeti iz svemirskog centra Kenedi na Floridi. Nakon ukrcavanja na ISS, Hurli i Benken pridružiće se posadi i biti na stanici do tri meseca, doprinoseći važnom poslu pre nego što se vrate kući. Nikada do sada nije postojala privatna američka svemirska letelica koja je lansirala ljude u svemir, tako da će ovo biti veliki trenutak sa svemirsku industriju, ali i svemirski turizam.

Lansiranje Space X Space Dragon letelice zakazano je za 27. maj.

Foto:Hyperbeast

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group