Bivši australijski strongmen podrkao pojmove

Multidisciplinarni sportista i bivši australijski najjači čovek na svetu, Aleks Simon, diskvalifikovan je iz bokserskog meča zbog ponašanja koje su brojni okarakterisali kao „džukačko“...

Diskvalifikacija se dogodila prošle nedelje tokom Australijančevog profesionalnog bokserskog debija protiv Tavita Vaoga, koji se održao u rodnoj zemlji bivšeg šampiona Strongmen takmičenja. Simon je zapravo trebalo da debituje ranije ove godine u borbi protiv svog kolege, bivšeg strongmena Haftora Bjernsona, ali je ovaj meč otkazan nakon što je pokidao biceps.

Nakon što se oporavio od povrede, Simon, koji ima veliku istoriju u poverliftingu, MMA borbama, borbama u kavezu i kikboksu, deluje kao da je zaboravio da se radi o bokserskom meču i izveo je nešto potpuno nelegalno nad svojim protivnikom.

Zbog svog nesportskog ponašanja, borac je diskvalifikovan u drugoj rundi. Isključenje je usledilo posle dva upozorenja na početku meča, kada se MMA borac pretvoren u boksera nekoliko puta poslužio glavom i hvatačkim tehnikama koje se uglavnom koriste u prvopomenutim takmičenjima. Međutim, stvari su potpuno kulminirale nakon serije promašaja, posle kojih je Simon sapleo svog protivnika i prevrnuo ga na strunjače. Simon je potom iskoristio slobodnu ruku i uputio udarac ka Vaogu, dok je padao ka zemlji kao drvo.

Ovo je bilo previše za sudiju, koga je moguće čuti dok govori: „To je to, žao mi je druže. Neću više tolerisati ovakvo ponašanje“. Sudija je svoj stav potvrdio automatskom diskvalifikacijom bivšeg strongmena. „Ne možeš bacati protivnika na pod, niti ga saplitati“, dodao je arbitar. Komentator meča, Ben Damon, takođe je ocenio čitavu situaciju nakon što se opšti haos smirio i strasti se stišale: „Bizarne stvari vidimo od multidisciplinarnog Aleksa Simona, koji je verovatno pomislio da se nalazi na nekom drugom mestu“.

Glavni novinar čitavog događaja, Pol Kent, izneo je svoje mišljenju o čitavom incidentu, napisavši: „On je jednostavno bio preplavljen emocijama. Ne mogu da zamislim bilo koji drugi razlog koji može dovesti do ovoga, ali se on svakako još uvek nije prilagodio sportu u kome se večeras našao. Ovo nije ulična borba. Ovo je bokserski meč i uprkos tome što ponekada može delovati prilično primalno unutar ringa, ipak postoje određena pravila koja se moraju poštovati, ali Aleks Simon večeras jednostavno nije došao na boks meč“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group