Boks meč dva ljuta rivala i bivša strongmena dobio je novi datum

Nakon gotovo dve godine, prilično iscrpnog prepucavanja i brutalne povrede, svetska najteža borba svih vremena ponovo ima zvaničan datum...

Bivši najjači ljudi na svetu i osvajači Strongmen šampionata, Britanac Edi Hal i Islanđanin Haftor Bjernson, ponovo su uboli datum svog dugo isčekivanog meča. Ovi rivali podelili su Instagram postove sa detaljima vezanim za njihov događaj, potvrđujući planove i to da će se on odigrati u martu mesecu, početkom ove nedelje.

Duel Hal protiv Bjernsona biće održan devetnaestog marta ove godine na Dubai Duty Free Tennis stadionu, u Ujedninjenim Arapskim Emiratima. Core Sports, promoter čitavog događaja, takođe je podelio svoj promo post na Instagram platformi. Puni detalji, uključujući kartice takmičara i „pay-per-view“ informacije, zajedno sa vremenom održavanja meča, biće predstavljeni kasnije.

Haftor Bjernson, koji je imao ekstenzivan trenažni ciklus i takmičio se u tri egzibiciona meča od kada je prvi put ovaj duel najavljen maja meseca 2020. godine, bio je prilično poetičan vezano za predstojeći događaj, potvrđujući datum putem svog Instagram naloga. „Ovo je bilo dugo putovanje, gotovo dve čitave godine od dana i najavljivanja ove borbe. Sve ovo nije bilo uvek lako, ali sam voleo svaki minut čitavog isčekivanja. Veoma sam uzbudljiv i veoma se radujem što će ovaj dan konačno doći“, napisao je Planina.

Zavada između dva bivša strongmena, datira još iz dana svetskih šampionata, iz kojih su se obojica penzionisali, ali je ona postala javna tek početkom 2020. godine, kada je Bjernson pokušao da obori Halov rekord u podizanju pola tone. Pošto ovaj pokušaj nije bio deo zvaničnog događaja, Hal ga je nazvao kao dizanje u teretani i govorio protiv njegove validnosti, ne želeći da ga prizna kao zvanični rekord. Planina je uspeo da podigne 501 kilogram, a zatim je automatski izazvao Hala na međusobnu borbu. Nedugo potom Hal je pristao i prvi put je meč zakazan za septembar mesec prošle godine, ali je i odložen zbog pucanja Britančevog mišića.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group