BRAVO ASMIRE! Kolašinac osvojio srebro u Pragu!

Naš najbolji bacač kugle vraća se iz Češke sa srebrnom medaljom. Srpski atletičar Asmir Kolašinac je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Pragu!

Kolašinac je bacio najbolji hitac u poslednjoj, šestoj seriji, kada je kuglu bacio 20,90 metara! Asmir koji je osvojio zlatnu medalju pre dve godine u Geteborgu, plasirao se u finale nakon šestog najboljeg rezultata – 20,41.

U finalu je, nakon prestupa u prve dve serije, bacio kuglu 20,47 metara što mu je u tom trenutku donelo treće mesto. U četvrtoj seriji bacio je hitac od 20,34 metara. U petoj seriji Asmir je ponovo napravio prestup a na tabeli ga je prestigao Španac Borha koji je kuglu bacio 20,59 metara.

Međutim, u poslednjoj šestoj seriji Kolašinac postiže fenomenalan rezultat bacivši kuglu 20,90 metara. Ovaj rezultat je za samo jedan centimetar lošiji od njegovog ličnog rekorda a hitac je bio dovoljan da mu obezbedi srebrnu medalju.

Aktulen svestski i evropski prvak na otvorenom, Nemac David Štorl osvojio je zlatnu medalju bacivši kuglu 21,23 metra. Bronza je pripala češkom takmičaru Ladislavu Prašilu koji je bacio hitac od 20,66 metara.

Foto: Telegraf

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group