Ferštapen pobednik Velike nagrade Austrije

Nakon neverovatne vožnje i dramatične završnice, Maks Ferštapen se popeo na pobednički podijum...

Trka u Austriji bila je prepuna dramatičnih trenutaka koji su nas držali na ivici naših fotelja. Ferštapen je krenuo sa druge pol pozicije, da bi se u samom startu našao u sredini trke, dok su Lekler, Hamilton i Botas dominirali. Hamilton je kasnije imao problema sa bolidom i morao da ide u dodatan pit stop, zbog čega je završio na 5. mestu.

Iako je veliki broj vozača pokazivao neverovatne vozačke sposobnosti, svi su bili u senci mladog Ferštapena koji se sa sredine trke vratio na drugu poziciju i krenuo u veliku bitku sa Čarlsom Leklerom.

Tada se 2 kruga pred kraj, desio „incident“ koji je podigao veliku prašinu. Ferštapen je krenuo u napad i izgurao Leklera sa staze koji je bio vrlo besan. Ferštapen je kroz cilj prošao prvi, a za njim odma i Lekler koji je uložio žalbu za nesportsko ponašanje vozača Red Bula.

Maks je rekao da ništa loše nije uradio i da bez takvih poteza Formula 1 ne bi bila to što jeste. Po završetku trke nije bilo jasno da li je Ferštapen zaista pobednik i hoće li biti kažnjen, ali nakon 3 sata, stjuarti su doneli odluku da je Ferštapen ipak pobednik Velike nagrade u Austriji.

Još uvek se debatuje o ovom Maksovom potezu i neki smatraju da je trebao da bude kažnjen, mada je većina ljubitelja F1 na njegovoj strani.

Pogledajte najzanimljiviji trenutak trke:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group