Sport

Hamilton osvaja pol poziciju na drugoj F1 trci

Luis Hamilton kreće sa čela trkačke kolone na Velikoj nagradi Štajerske...

Šestostruki svetski šampion pokazao je veliko umeće i pružio gledaocima odličnu vožnju po kiši i tako sebi obezbedio 89. osvojenu pol poziciju u karijeri. Drugi na mestu i gotovo sekundu sporiji bio je mladi Ferštapen iz Red Bula, dok se na trećem startnom mestu našao vozač Meklarena, Karlos Sains.

Vremenski uslovi bili su katastrofalni i jaka kiša ometala je vozače koji su dosta grešili i ispadali sa staze, ali vozači su ipak uspeli da se snađu i da održe svoj kurs na stazi. Najveći šok kvalifikacija desio se na polovini, kada su vozači Ferrarija jedva uspeli da prođu dalje. Fetel je to jedva uspeo, a mladi Šarl Lekler je eliminisan.

Trka u Austriji danas će se održati u 15:10 po našem vremenu, pa će biti zanimljivo videti kako će se stvari odvijati na stazi i da li će Hamilton uspeti da dođe do prve pobede i tako povećati prednost Mercedesa, jer je u prošloj trci Botas uzeo prvo mesto.

Izdržite još malo i pripremite se za fantastičnu trku.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group