Kanelo Alvarez postaće najplaćeniji sportista na planeti

Bokserska zvezda Kanelo Alvarez spreman je da postane najbogatiji atleta na svetu nakon što je potpisao novi blokbaster ugovor, a dobre vesti su te da će ljubitelji boksa plaćati daleko manje kako bi gledali pay-per-view borbe, zahvaljujući novom dogovoru...

Alvarez, star 28. godina, dobio je ugovor na 11 mečeva emitovanih putem kuće DAZN. Ova mreža spremna je da pruži ovom momku okean novca, tačnije 365 miliona minimum, što je razbilo rekord postavljen od strane Đankarla Stantona, kada je potpisao ugovor sa Jenkijima pre četiri godine.

HBO je odustao od prenosa boks mečeva nakon više od četiri decenije, ostavljajući prostora pay-per-view emitovanjima. Prilikom potpisivanja ugovora sa Alvarezom, DAZN ostavlja veoma odvažnu poruku ostalim kućama, ali i jasno daje do znanja svim ljubiteljima Kanela, da će njegove mečeve moći da gledaju po nižim cenama.

Alvarez tako postaje najveća pay-per-view zvezda u poteri Flojda Mejvedera/Manija Pakijoa, koji su skupili stotine miliona dolara na događajima organizovanim od strane HBO PPV i pre toga, Showtime PPV.

Međutim, premeštanje na DAZB potpuno će odvojiti ovog boksera iz HBO PPV događaja, gde njegove borbe koštaju oko 80 dolara i postaviti ga u dva meča godišnje na servisu za strimovanje svih sportova po ceni od 9,99 dolara mesečno, što je gotovo ništa za obimnu ponudu koju mreža donosi.

Što se tiče Alavareza, njegov sledeći korak predstavlja ulazak u ring 15. decembra protiv Rokija Fildinga. Ovoga puta, borak će se takmičiti u super poluteškoj kategorij, koja potpuada u opseg teških.

"Najvažnija stvar za mene predstavlja mogućnost da pružim svim mojim navijačima šansu da me vide u borbama bez potrebe za plaćanjem po 70 ili 80 dolara za moje mečeve u pay-per-view formatu", izjavio je bokser. Ovo je definitivno najvažnija stvar koju ja mogu da učinim."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group