Lando Noris novi vozač McLarena u Formuli 1

Nasmejani 18-ogodišnjak će u 2019. sezoni F1 takmičenja zameniti Stofela Vandorna i tako postati glavni vozač u najbržoj trci na svetu...

McLaren je nedavno objavio vest da je vozač Vandorn raskinuo ugovor i da će na kraju ove sezone napustiti ovaj tim. Zato je McLaren tim požurio da pronađe adekvatnu zamenu dok za to još uvek ima vremena. Na iznenađenje mnogih, McLaren je doveo mladog Landa Norisa koji ima samo 18 godina i kome će ovo biti prvi put da vozi u F1 šampionatu.

Mnogi sumnjaju da će Noris uspeti da ostvari dobre rezultate, jer je previše mlad i jer mu fali iskustva, ali iz McLarena tvrde da je Lando bio na mnogobrojnim testiranjima i da je na stazi pokazao odlične rezultate.

"Smatramo da je Lando veliki talenat, da je pun potencijala i da će McLarenu biti pomoć koja je potrebna. On je neverovatno brz, veoma brzo uči i željan je pobede, a to je ono šta je nama potrebno. On još uvek treba da se pokaže i da potvrdi naše tvrdnje, ali verujte nam da ćete ga u sledećoj sezoni videti na delu, pa ćete shvatiti o čemu pričamo", rekao je trkački šef McLaren kompanije, Zek Braun.

Kao što je i očekivano, mladi Lando je bio oduševljen što je dobio ovu priliku, a evo šta je na tu temu rekao: " Ovo je zaista ostvarenje mog životnog sna. Iako sam deo ovogh tima već duže vreme, sada ću konačno moći da se dokažem u najvećoj i najbržoj igri. Trenutno je sada moj fokus F2 šampionat, ali sledeće godine ću brojku 2 zameniti brojem 1".

Sekundarni vozač koji će biti u timu sa Norisom je Karlos Seins, koji je takođe novootkriveni talenat i koji će takođe morati da dokaže svetu da je dostojan da vozi u F1 šampionatu.

Foto: Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group