Ljutiti igrači južnoafričkog kluba postigli 41 autogol iz osvete

Ne postoji ništa gore nego kada na utakmici postignete autogol, ali zamislite kako biste se osećali kada bi ste iza svog golmana poslali loptu četrdeset i jedan put...

Upravo je ovo uradio tim Msami Mighty Birds, koji je izgubio rezultatom 59:1 od ekipe Matiyasi FC. U potpuno nesumnjivom preokretu na terenu, južnoafrička ekipa je takođe ostala i bez četiri svoja igrača, finiširajući meč sa samo sedmoricom ljudi na terenu.

Matiyasi se borio sa ekipom Shivulani Dangerous Tigers kako bi postali članovi četvrte divizije u šampionatu sledeće sezone. Međutim, nakon što su Tigers pobedili Kotoko Happy Boys sa 33 prema 1, Nsami i Matiyasi su verovali da moraju ujediniti snage kako ne bi dozvolili da na ovaj veoma čudan način osvoje ligu.

Dve ekipe su igrale dva puta međusobno u toku sezone, u mečevima koji su se završili 2:2 i 2:1, što je definitivno nešto što možete očekivati od fudbalskog meča. Nakon istrage koja je pokrenuta zbog nedavnih rezultata doduše, sva četiri tima koja su bila uključena u nameštaljke dobila su doživotne zabrane igranja fudbala, sa titulom predatom ekipi Gawula Classic, koja se tada nalazila na četvrtom mestu.

Predsednik Mopani regiona, Vinsent Rampago, izjavio je za BBC sport da je ovo jedna veoma tužna situacija, dok je istraga otkrila da postoje dokazi kako su ovi klubovi sarađivali sa zvaničnicima kako bi regulisali prave rezultate.

Kao rezultat čitavog skandala, osoblje svih uključenih klubova suočeno je sa sankcijama, dobijajući zabrane rada od pet do osam godina. Zvaničnici na mečevima koji su bili uključeni takođe su dobili zabrane od deset sezona. Razgovarajući o haosu koji je nastao, trener Mighty Birds ekipe, Nil Tvala, izjavio je da su njegovi igrači ovo uradili samo zbog toga što su bili ogorčeni rezultatom kojim je druga utakmica završena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group