Njukaslovi navijači oduševljeni preuzimanjem kluba od strane Saudijaca

Engleski premijerligaš Newcastle United prošle nedelje postao je jedan od najbogatijih klubova na svetu nakon preuzimanja od strane Javnog Investicionog Fonda Saudijske Arabije...

Od prošle godine, ova ekipa predstavljala je glavni interes konzorcijuma koji se sastoji od PIF, PCP Capital Partners i RB Sports & Media investicionih fondova. Glavne zabrinutosti su bile vezane za loš dosije Saudijske Arabije po pitanju ljudskih prava i mogućnosti da Newcastle United postane državni tim i da će njegovi mečevi biti emitovani na katarskom konglomeratu beIN Sports, zbog čega su pokušaji akvizicije konstantno odlagani. Međutim, nakon niza pregovora i sastanaka, javno je objavljeno da je ovaj klub sedmog septembra zvanično prodat konorcijumu, koji će automatski preuzeti sve upravne poslove.

Prodaja Newcastle United kluba izvršena je po ceni od 408 miliona dolara, sa 80% sredstava omogućenih od strane Javnog Investicionog Fonda Saudijske Arabije, koji vodi princ ove zemlje Muhamed Bin Salman. "Veoma smo uzbuđeni zbog toga što smo postali novi vlasnici Newcastle United ekipe, jednog od najpopularnijih klubova u engleskom fudbalu. Zahvalni smo navijačima koji pružaju podršku ovom timu godinama unazad i veoma smo uzbuđeni zbog saradnje sa njima", izjavio je guverner Nacionalnog fonda Saudijske Arabije i predsedavajući upravnim odborom kluba Newcastle United, Jasir Al Rumajan.

Ova kupovina zvanično je prekinula četrnaestogodišnju vladavinu Majka Ešlija, koji pokušava da pronađe kupce za ovu ekipu još od 2009. godine i predstavlja čoveka kome je svako od navijača želeo da vidi leđa skandirajući da napusti upravni odbor na svakom meču. Newcastle United se prilično muči da održi svoj status premijerligaša, ispadajući iz prvog ranga takmičenja i boreći se da zadrži sredinu tabele ili se spasi od ispadanja kada je u njoj, tako da je njegovo preuzimanje prihvaćeno uz veliko slavlje širom Njukasla, dok su najvatreniji navijači crno bele ekipe završili ispred stadiona u karnevalskom raspoloženju i sa velikim nadama koje polažu u svetliju budućnost.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group