Oborio rekord za najviše urađenih zgibova u jednoj minuti

Adam Sandel se upisao u Ginisovu knjigu rekorda...

Fitnes rekordi se zaista brzo obaraju, a sada je red došao na mladog Adama koji je odlučio da obori rekord u zgibovima. On se mesecima pripremao za ovaj podvig i odlučno je krenuo na vratilo. Njegov cilj je bio da za 60 sekundi uradi što više pravilnih zgibova, što znači da njegove ruke moraju da budu ispužene pri spuštanju, a njegova brada treba da bude u visini vratila pri podizanju.

Prethodni rekord bio je 50 zgibova za 60 sekundi, pa je Adama čekao vrlo težak zadatak. U prvih 30 sekundi Adam je neverovantom brzinom uradio 40 zgibova i člinilo se da će sa lakoćom da obori rekord, međutim, tada je njegova snaga počela da opada i on je usporio tempo. Ipak, pred sam kraj vremena, Adam je uspeo da završi sa 51-im urađenim zgibom i da tako skoči sa vratila kao novi nosilac svetskog rekorda.

Iako je njegov rekord bolji od prošlog za samo jedan zgib, Adam kaže da je ovo za njega veliki uspeh i  da su se godine treniranja napokon isplatile, jer je on uspeo da demonstrira svoju snagu i odlučnost.

Koliko zgibova vi možete da uradite za 60 sekundi?

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group