Partizan poražen na gostovanju u Belorusiji

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvoj utakmici dvomeča sa beloruskoim BATE Borisovim...

Plasman u Ligu Šampiona ove godine biće teži nego što se to možda u pri mah očekivalo. Nakon prvih 90 minuta dvomeča, fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije imaju gol zaostatka. Naravno, šanse još uvek postoje i nema sumnje da će, uz veliku podršku Grobara, Partizan imati vetar u leđa za 7 dana u revanšu. Pođimo redom, da bi adekvatno spoznali zbog čega se sinoć nije moglo do boljeg rezultata...

Utakmica u Belorusiji odigrana je uz veliku borbu na obe strane, često preterano agresivno i uz dosta kontakta. Mišljenje stručnjaka jeste da su crno beli bili neznatno bolji rival u prvom poluvremenu, propustivši odličnu priliku za vođstvo u 13. minutu preko mladog Andrije Živkovića. Nakon slabijeg prijema, Andrijin šut je izblokirao golman BATE-a, iako se Živković našao „oči u oči“ sa golmanom na ivici šesnesterca.

Da stvar bude gora, po fudbalere iz Humske, u finišu prvog poluvremena, zbog drugog žutog kartona, su ostali sa igračem manje na terenu. Zbog neopreznog starta, sudija je put u svlačionicu pokazao Jevtoviću. Treba istaći da ovo nije prvi put istom sudiji da sporne situacije prebacuje na štetu Partizana. Već tada je bilo jasno da će Partizan teško doći do vredne pobede u gostima i da svoju šansu mora tražiti iz konstra napada, preko brzonogih Oumarua i Živkovića.

Početak drugog poluvremena, doneo je očekivano opreznu igru crno belih, koji su se prvenstveno fokusirali na odbranu sopstvenog gola. Domaćin je napadao sa bokova, tražeći način da probije bedem ispred gola Živkovića.

Očekivano, BATE je većinu napada sprovodio preko desnog krila, imajući u vidu da je taj deo odbrane Partizana i najslabiji deo tima i da je često sklon greškama. Igrač Borisova, Rodijonov, imao je nekoliko odličnih prodora i oštrih centaršuteva. Taktički disciplinovani, Belorusi su strpljivo gradili svaki napad i zasluženo došli do vođstva. Povratnik u beloruski fudbal, Aleksandar Hleb, odlično je povezivao redove domaćina, stvarajući dosta problema odbrani crno belih.

Ipak, najbolju šansu za vođstvo imao je opet Partizan, koji se čini, nije imao dovoljno sreće u prvom duelu. Nakon greške beloruskih igrača na sredini terena, i presečene lopte, Abubakar Oumaru je odlično proigrao brzonogog Živkovića, koji je „promešao“ odbranu protivnika, ali je njegov šut blokirao sjajni golman domaćina.

Kada se odlične šanse propuste, u fudbalu obično sleduje kazna. Posle kornera sam na 5 metara od golmana Živkovića, našao se Gordejčuk i rutinski doveo u vođstvo domaćina. Nakon vođstva, BATE je pokušavao u par navrata da duplira prednost ali promene rezultata nije bilo.

Trener Partizana, vidno nezadovoljan, kako na svoje igrače tako i na sudiju, istakao je da će Partizan pokušati u revanšu da neutrališe prednost i uz pomoć svojih navijača dođe do grupne faze Lige Šampiona. Fudbalere Partizana je na gostovanju pratilo oko 300 navijača, koji su nakon utakmice pružili veliku podršku pred nastavak takmičenja.

Foto: Kurir.rs, B92.net

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group