Ponekada biti Tajsonov obožavalac zaista nije bilo lako

Legendarni Majk Tajson nedavno je potvrdio da je u vrhuncu svoje bokserske karijere neretko udarao svoje obožavaoce kada bi ga zamolili da im da autogram...

Ovo ništa ne čudi, posebno zbog toga što je čelični Majk opšte poznat po svojim izlivima besa i reputaciji najsurovijeg čoveka na planeti. Ovaj bokser je proveo vreme u zatvoru zbog navodnog silovanja, dok je njegov najpoznatiji ispad definitivno odgrizanje dela ušne školje Ivanderu Holifildu tokom meča koji je mnogo nas tada čekalo do sitnih noćnih sati.

Stravične stvari su pratile ovog neverovatnog sportistu koji je bio jedan od najvećih mladih talenata za koje su brojni ljudi tvrdili da će postati jedan od najvećih boksera svih vremena, što je svakako i dostigao uprkos svemu. Sada, pedesetrogodišnji Majk priznaje da mu je krivo zbog svega i zbog svog ponašanja i tvrdi da je iskaljivao bes na svojim obožavaocima zbog toga što je bio nesrećan.

"Moj život je jednostavno bio na samom dnu u to vreme, bio sam potpuno van kontrole. Tukao sam se sa svima, ukoliko bi me neko pitao za autogram, zveknuo bih ga u facu. Jednostavno, bio sam čovek u potpunom rasulu", izjavio je Tajson za Yahoo Finance. Slavni bokser je pored svojih najvećih kazni za koje su svi čuli, hapšen i zbog brojnih tuča, seksualnog zlostavljanja, prekršajnih napada i napada smrtonosnim oružjem.

U ovim godinama, Tajson je potpuno drugi čovek, koji je sve životne turbulencije i nemoguće okolnosti ostavio iza sebe, a kako sam tvrdi, za sve to je zaslužna marihuana. Vremešni veteran ringa sve zasluge pridaje pušenju ploda ove opojne biljke, koje mu je pomoglo da sredi svoje misli i vrati se normalnim životnim tokovima. Naravno, Majk tvrdi da ovo verovatno nije rešenje za svakoga, ali i to da je on prezadovoljan rezultatima koje njemu lično marihuana donosi.

Kako je sam izjavio: "Nakon što sam se penzionisao, počeo sam da pušim. To je bila velika greška. Trebalo je da duvam tokom čitave svoje karijere. Trebalo je da koristim marihuanu kada sam se profesionalno borio zbog toga što me ona postavlja u drugo stanje svesti, u kome sam veoma opušten, a što ste opušteniji bolji ste u ringu, makar u mom slučaju".

On je takođe otkrio i psihodelike i čak je počeo da investira lični novac u kompanije koje eksperimentišu sa psihodeličnim narkoticima u medicinske svrhe. Kako je dalje priznao, Tajson je konzumirao psihodelične supstance i pred njegov poslednji egzibicioni meč protiv starog kolege Roj Džonsa Juniora.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group