Spektakl na Karađorđu

Fudbaleri novosadske Vojvodine odigrali su odličnu utakmicu i zasluženo došli do trijumfa nad aktuelnim šampionom države...

U okviru redovnog kola JSL, sinoć su se na stadionu „Karađorđe“ sastala preostala dva predstavnika Srbije u Evro takmičenjima - Vojvodina i Partizan. Znatno podmlađeni sastav Nosvosađana nije imao respekta ni u jednom trenutku prema Partizanu i u potpunosti ga je nadigrao. Rezultat na kraju - 3:2, daje nam za pravo da se nadamo da su došla neka bolja vremena za srpski fudbal, uz pregršt golova, atraktivnih poteza i punih stadiona.

Nakon bacanja na kolena italijanske Sampdorije, fudbaleri Vojvodine su još jednom pokazali da im prijaju velike utakmice. U utakmici sa čak pet pogodaka, dva crvena kartona i punim stadionom, svaki dalji komentar je suvišan. Uz pogotke mladog Mirka Ivanića, Aleksandra Stanisavljevića i bivšeg igrača Crvene Zvezde - Ognjena Ožegovića, Vojvodina je ozbiljno istakla kandidaturu za šampioniski naslov ove sezone. Kao što su pokazale i prethodne utakmice, najslabiji deo Partizana - odbrana, i ovaj put nije uspela da poveže sopstvene redove i delovala je dosta neuigrano. Da li je u pitanju neuigranost, manjak kvaliteta ili dobar protivnik, ostaje da se vidi u periodu pred nama.

Treneru Partizana, Zoranu Milinkoviću, ostaju dani brige u narednom periodu, jer im predstoje odlučujuće utakmice za plasman u Ligu Šampiona. U redovima Partizana, jedini raspoložen za igru bio je nekadašnji igrač Vojvodine Abubakar Oumaru, ali je to bilo nedovoljno da se rezultat promeni u većoj meri. Pred više od 10.000 gledalaca, viđena je velika borba, koja je sa pravom  ponela epitet derbija kola.

Furioznim početkom, Novosađani su odlično otvorili meč, prvenstveno usled grešaka zadnje linije odbrane Partizana. Već u 13. minutu utakmice, na semaforu je stajalo velikih 2:0 za Vojvodinu, što je dovelo do oduševljenja brojne publike u Novom Sadu.

Jedan od detalja, koji je uticao da se redovi Voše značajno poremete, jeste izlazak kapitena Nina Pekarića usled povrede, što je dalo igračima Partizana dodatni vetar u leđa. Nošeni fanatičnim navijanjem Grobara, uspeli su da smanje prednost Novosađana na 2:1, pogotkom kameruskog internacionalca - Oumarua u 39. minutu. Imajući u vidu da je napadač bivši igrač Voše, svoj pogodak nije proslavljao, što je naišlo na veliko odobravanje korektne publike u Novom Sadu.

Incijativa Partizana u nastavku nije davala rezultata, što je kažnjeno u 61. minutu, pogotkom mladog Ognjena Ožegovića. Posle još jedne greške u nizu odbrane Partizana, Ognjen je na asistenciju Stanisavljevića, rutinski savladao golmana i uvećao prednost svog tima. Do kraja utakmice, vrsni napadač Oumaru, uspeo je samo da ublaži poraz, lepim golom u 68. minutu. Iako je bilo dovoljno vremena do kraja, Partizan nije uspeo da napravi preokret i bodovi su ostali na „Karađorđu“. Utakmica je na momente obilovala atraktivnim potezima, ali i grubim startovima. Zbog nesportskih faulova, igrač Partizana je isključen zbog drugog žutog kartona, što je umnogome uticalo na mogućnost Beograđana da stvore ozbiljnije šanse do kraja. Do kraja, fudbaleri Vojvodine su propustili nekoliko šansi da ugroze rivala i svoju pobedu učine još ubedljvijom. Pred sam kraj utakmice, u redovima Vojvodine je isključen Đurić.

Navijači Partizana, mogu samo biti zadovoljni zalaganjem kamerunskog napadača, koji je na kraju utakmice nagrađen aplauzom za borbu i zalaganje. Mnogo toga još uvek ne „štima“ u redovima šampiona i ostaje da se vidi na koji način će ekipa reagovati nakon poraza. Nakon pobede u derbiju, Vojvodina je treća na tabeli sa 10 bodova, dok je Partizan četvrti sa bodom zaostatka.

Foto: Mondo.rs

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group