Srednjoškolac zamalo oborio rekord Juseina Bolta

Metju Boiling je uspeo da u trčanju na 100 metara postavi neverovatno vreme od 9.98 sekundi...

Trenutni svetski rekord u trčanju na 100 metara je 9.56 sekundi i ovaj rekord postavio je legendarni Jamajčanin, Jusein Bolt, koji trenutno važi za najbržeg čoveka na planeti. Ipak, 18-godišnji Metju, uspeo je da bude samo 0.4 sekunde sporiji od Bolta. Međutim, iako je Boiling postavio novo najbrže vreme za klasu srenjoškolaca, on nije nosilac svetskog rekorda, jer je imao pomoć vetra koji je duvao brzinom od 4.2 m/h.

Ipak, ceo svet je šokiran i oduševljen brzinom mladog Boilinga koji se trenutno sprema da učestvuje na Olimpijadi 2020. godine.

„Osećao sam se odlično. Imao sam sjajan start i odmah znam znao da ću biti brz, samo nisam očekivao da ću biti brži od 10 sekundi. Pokušao sam da dam svoj maksimum i to se na kraju isplatilo“, rekao je Metju i dodao da ga sada drugovi zovu Babaroga, zbog njegove munjevite brzine.

Jusein Bolt se još uvek nije oglasio povodom ovog uspeha, ali smo sigurni da će najsmejani Jamajčanin čestitati ovom momku, koji će mu verovatno biti konkurencija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group