Titula najboljem folirantu u istoriji fudbala odlazi u Brazil

Mrzeli smo španske napadače jer su većina njih bili balerine u duelima, ali Brazilci su definitivno obrnuli igricu kada su u pitanju maestralne foliraže i teatralna padanja...

Iako Portugalci danas nisu toliko daleko iza njih, takođe, jedan brazilski igrač je opet potvrdio da je primat na onoj strani okeana, izvodeći salto napred kako bi preksinoć izvukao penal za Santos. Ova ekipa trenutno se nalazi u teškoj borbi za opstanak i protiv Red Bull Bragantino ekipe osvojila je preko potrebna tri boda, pobedom od dva prema nula. Marinjo je načeo protivnike u dvadeset i osmom minutu, ali je najveći doprinos pobedi došao u kasnoj nadoknadi vremena.

U ovom delu meča, igrač sa brojem 11 nalazio se u prodoru po levoj strani kada je defanzivni igrač Bragantina inicirao kontakt. Iako bi prema današnjim baletanskim standardima ovo svakako bio penal, dvadesetosmogodišnji fudbaler je odlučio da ga zakuca dramskom predstavom. On je na spektakularan način izveo salto unapred u šesnaestercu i uspešno osvojio pokušaj sa bele tačke.

Urugvajski veznjak, Karlos Sančez, stao je iza lopte i pretvorio ovu priliku u pogodak, pečatirajući tri boda na ovoj utakmici. Nakon ovog meča Santos se pomerio na trinaestu poziciju Brazilske Serije A i nalazi se na pet bodova iznad zone ispadanja nakon 38 utakmica.

Marinjo, u međuvremenu, možda ima dobre šanse za promenu karijere i veliki uspeh u gimastici, pošto je dokazao izvanredne akrobatske sposobnosti i njegov potez nipošto nije najgori u istoriji ovakvih idiotija, a za to je upravo zaslužan, niko drugi, do naš Danko Lazović, koji je nosilac ove titule, osvojene njegovim teatralnim potezom u dresu Videotona protiv ekipe Honveda, 2017. godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group