Vožnja - Automobili

Jedinstveni aviomobil predstavlja limuzinu kakvu do sada niste videli

Po drugi put u devet meseci, neobična limuzina bazirana na lir džet avionu, poznatija kao Learmousine, naći će se na auckijskoj prodaji...

Learmousine model prvi put je privukao pažnju sveta pre tri godine, kada se pojavio u jednoj epizodi emisije Ridiculous Rides. Vlasnik je prema navodima platio više od jednog miliona kako bi oživeo ovaj automobil, a tada je jedino bio rad rastati se od njega po velikoj ceni od pet miliona dolara.

Mecum Auctions istakla je ovaj model na svom Indy prodajnom događaju, koji se odigrao od 23. do 28. 2020. godine, ali nije uspeo da bude prodat, za najvišom ponudom od 600.000 dolara. Sada će Mecum Auctions kuća ponovo pokušati da proda ovaj automobil, ali ovoga puta putem Indy aukcije koja će biti održana od 14. do 22. maja ove godine.

Izgrađen od strane čoveka poznatog kao Den Haris u Bendu, država Oregon, ovaj unikatni model nekada je predstavljao privatni mlaznjak, pre nego što je njegov tvorac dodao specijalne ramove točkova za koje je prema navodima bilo potrebno oko dve godine za istraživanje, dizajniranje, razvoj i kreiranje. Prepoznatljivi eksterijer ove limuzine poseduje Dark Candy Red boju, a pošto više nije operativna kao avion, bočno montirane turbine motora zamenjene su zvučnicima.

Za pokretanje Learmousine modela zadužen je 8,1 litara veliki Chevrolet Vortec V8 motor sa 400 ks, tako da, uprkos tome što neobična mašina ima gotovo pet ipo tona, ona i dalje može razvijati brzine do 160 km/h.

Kada je ova čudna vizija bila aukcionirana prošle godine, ona je trebalo da bude prodata sa prikolicom dugačkom 13,5 metara i 2015 Chevrolet 2500 HD modelom koji će je vući. Lising predstojeće majske aukcije nije napomenuo da li i dalje ostaje ova ponuda, tačnije, da li pikap i prikolica idu uz ovaj autoavion.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group