Vožnja - Automobili

Peugeot predstavio novo koncept vozilo

Peugeot 508 Sport Engineered Concept je model koji će premijerno biti predstavljen na predstojećem sajmu automobila u Ženevi...

Peugeot kompanija odlučila je da predstavi hibridni koncept i da tako oduševi publiku u Ženevi, a model koji će to uspeti da uradi je definitivno 508 Sport Engineered Concept. Ovaj automobil predstavlja viziju i pravac kojim Peugeot kompanija želi da se kreće u budućnosti. Automobil je prelepo dizajniran, sadrži kombnaciju klasičnog Peugeot dizajna, ali i elemente futurizma i moderne tehnologije koji čine da ovo vozilo bude pravi automobil budućnosti.

Međutim, glavna stvar kod ovog vozila jeste hibridni motor koji je uparen sa dodatnim električnim motorom. Električni motor služi kao kreator dodatne snage, što ovom vozilu omogućava da se krećete brzinama i do 250 Km/h. Još fascinantnija činjenica jeste i to da će ovaj auto brzinu od 0 do 100 Km/h postizati za 4.3 sekunde, što znači da se slobodno može trkati i sa daleko skupljim i luksuznijim superautomobilima.

Enerijer je takođe vrlo imresivan i kreiran je od laganog, ali čvrstog karbona. Vozačka kabina je takođe futuristična,a LED ekrani sa ambijentalnim osvetljenjem čine da se osećate kao u kabini aviona.

Druge informacije o ovom vozilu biće objavljenje na sajmu, posle zvaničnog predstavljanja, pa se nadamo da ćemo tada saznati i koliko ovo remek delo košta.

Pogledajte fotografije:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group