Vožnja - Automobili

Prvi električni Bentli stiže 2025.godine

Godina „2020.“ je konačno ovde, što označava početak nove decenije - decenije koja će biti veoma presudna za automobilsku industriju, jer sve prelazi na električnu energiju.

Već smo videli neke od najvećih proizvođača automobila koji su počeli da proširuju svoju liniju električnih automobila i troše milijarde na istraživanje i razvoj  električne tehnike. Bentley, međutim, ne žuri i želi da učini stvari kako treba i da naprabi vozila koja će biti najbolja u klasi.

Britanski proizvođač luksuznih automobila otkrio je svoj prvi električni auto na sajmu automobila u Ženevi 2018. godine u obliku hibridnog Bentayge modela, ali kompanija Bentley je oktrila da nam pravi električni auto stiže 2025. godine.

U intervjuu za Automotive News Europe, šef firme Bentley, Adrian Hallmark, rekao je: "Mogli bismo uzeti jedan od postojećih automobila i u njega ubaciti električni sklop, ali to ne bi bilo to. Želimo da još istražujemo i usavršimo električnu tehnologiju kako bi dobili prvi pravi električni auto koji će promeniti svet"

Za sada tačno ne znamo šta će nas čekati 2025. godine, ali se nadamo da ćemo za pola decenije videti šta nam to Bentley priprema i  da ćemo dobiti auto koji će nadmašiti autombile na fosilna goriva.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group