Kreirao simulator od pravih auto delova za ultimativno uživanje u virtuelnim trkama

Video igre sa modernim automobilima poseduju neverovatno realističnu grafiku, ali i dalje je teško oponašati tačan osećaj upravljanja pravim četvorotočkašem iz komfora naših soba…

Jedan obožavalac automobila iz Poljske pronašao je rešenje ovog problema kreiravši ‘uradi sam simulator’ upotrebom originalnih enterijernih delova modela Alfa Romeo. Adriano, koji vozi Alfa Romeo 147 u stvarnom životu, objasnio je na koji je način došao do ove ideje.

Kako sam navodi, on je veliki obožavatelj enterijera Alfa Romeo Brera modela sa nagnutom centralnom konzolom, stoga je poželeo da bude u mogućnosti da vozi ‘drugačiji automobil bez ogtraničenja’ u udobnosti svog doma. Njegov projekat startovao je skromnim Logitech G29 volanom i nastavljen je brojnim delovima automobila, kako bi na kraju u potpunosti ispunio vlasnikovu ličnu viziju.

Rezultirajući vozački simulator, koji je tokom vremena popravljan novim dodacima, u najmanju ruku predstavlja veoma impresivnu spravu. Kokpit je dobijen od Alfa Romeo 159/Brera modela, uključujući i veći deo kontrolne table sa instrument satovima, otvorima klime i čitavom centralnom konzolom. Svi prekidači, audio jedinica i kontrole su osvetljene, sa uklapajućim narandastim svetlom na aluminijumskim pedalama radi stvaranja predivne atmosfere u mraku.

Kao da sve stavke na kontrolnoj tabli nisu bile dovoljne, Adriano je kupio originalno vozačevo sedište i montirao ga na fabričke šine. Centralnu tačku ovog sistema predstavlja multifunkcionalni upravljač dobijen iz Alfa Romeo Giulia modela, sa pojedinim modifikacijama načinjenim kako bi pogodovao novoj ulozi. Za finalne detalje, Adriano je izabrao izložene panele sa postavama nalik automobilskim, tako da simulator izgleda predivno iz svakog ugla.

Kao što je dokazano brojnim snimcima koje je ovaj čovek postavio, pedale, upravljač i šalthebl potpuno su funkcionalni u igricama. Baš kao i Logitech G29 upravljač, koji je imao u prvi mah, celokupna postavka je kompatibilna sa PC i Playstation platformama. Adrianov sledeći cilj predstavlja kreiranje kazaljki na instrument tabli koje će pratiti one u igri, ali će ova opcija biti moguća jedino u naslovima za PC.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group