Milion životinjskih vrsta će uskoro biti istrebljeno zbog ljudi

Najnovija istraživanja su pokazala da ljudski uticaj dovodi milion životinjskih vrsta do istrebljenja i da će se to ubrzo desiti ako se ne dese drastične promene u ljudskom ponašanju...

U poslednjih 30 godina, čovečanstvo je drastično zagadilo vazduh, pregomilalo količine CO2 u vazduhu, zagadilo okeane i reke, poseklo šume i zagadilo zemljište. Zbog svih ovih kombinovanih uticaja, skoro milion različitih životinjskih životinja stoji pred istrebljenjem i naučnici se boje da će se uskoro poremetiti čitav prirodni balans.

To znači da čitavoj planeti preti prirodna katastrofa koja će dovesti do ozbiljnih promena i koja će najverovatnije dovesti i do uništenja čovečanstva. Odličan primer za to jeste izumiranje pčela. Pčele su naizgled sitna i nebitna bića, ali su najodgovornije za funkcionisanje ove planete i kada njih ne bi bilo,  desila bi se katastrofalna promena koja bi drastično smanjila život na planeti. Pčele se sada polako nalaze u zoni ugroženih vrsta i sve ih je manje, što samo govori koliko je situacija opasna, a kada na njih dodate još milion životinjskih vrsta, onda počinjete da shvatate da je čovek virus prelepe plave planete.

Naučnici upozoravaju da se drastične promene moraju desiti i da se mora početi tako što će prestati da se koriste fosilna goriva i njhovo sagorevanje i da se plastika podhitno mora izbaciti iz upotrebe. Ovo su prvi i vrlo sitni koraci, ali su neophodni kako bi osigurali da mi, ali ostali život na planeti preživi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group