Ovo su zemlje u kojima žive žene sa najvećim grudima

Genetika je čudna stvar...

Ako devojka u porodici nema bliske rođake sa bujnim poprsjem, najverovatnije, priroda je neće obdariti velikim grudima. Naučnici su otkrili: u nekim zemljama se povećava verovatnoća susreta sa ženom koju je veoma teško pogledati u oči.

Naravno, stručnjaci World Data servisa analizirali su prosečnu veličinu grudi žena ne iz estetskih razloga, već na osnovu zdravstvenih pokazatelja. Da, tvrde da što je više mladih žena sa obimnim grudima u zemlji, to je ozbiljnija situacija sa gojaznošću u ženskoj polovini stanovništva.

„Ženske grudi se sastoje od masnog i žlezdanog tkiva“, pišu analitičari. — Naravno, njihov oblik i veličina dosta zavise od genetike, ali je važno i da li nemate višak kilograma.

Na kraju krajeva, što više imate telesnu težinu, veći su vam grudi, a višak kilograma je jedan od ozbiljnih faktora rizika za nastanak tako opasnih bolesti kao što su dijabetes tipa 2, kardiovaskularne i druge bolesti“.

Prvo, hajde da razumemo jedinice mere: naučnici su koristili veličine grudnjaka: A, B, C, D, gde je A najmanja („nula“ ili mala veličina), a D je najveća, četvrta.

Istraživači su takođe uzeli u obzir prosečan indeks telesne mase u različitim zemljama (ovo pomaže da se razume koliko je loše da žena ima višak kilograma). Da, prekomerna težina je BMI od 25 do 29,9, a gojaznost 30 i više.

Dakle, ovako izgleda rangiranje:

Norveška: C-D (BMI - 26,2)

Luksemburg: C (25,7)

Island: C (25,6)

SAD: sa (29,0)

Velika Britanija: C (27,1)

Venecuela: B-C (26,9)

Kolumbija: B-C (26,7)

Švedska: B-C (25,4)

Holandija: B-C (25,3)

Kanada: B-C (26,7)

Rusija: B-C (26,7)

Poljska: B-C (26.1)

Bugarska: B-C (25,9)

Finska: B-C (25,7)

Danska: B-C (24,6)

Turska: B (28,8)

Novi Zeland: B (28,0)

Irska: B (27,1)

Hrvatska: B (26,9)

Australija: B (26,8)

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group