iPhone 14 pametni telefon poziva policiju zbog vožnje rolerkosterom

Posebna karakteristika predstavljena na novim iPhone 14 i Apple Watch modelima, zadužena je za detektovanje ozbiljnih sudara i pomoć korisnicima da dobiju hitne službe...

Međutim, ovaj sistem pomešao je vožnje rolerkosterima i sudare, kako je preneo The Wall Street Journal i istakao tematski park putem svog sajta Coaster101.

Sara Vajt, tridesetdevetogodišnji stomatolog, izjavila je za Journal da je njen iPhone 14 Pro pametni telefon automatski pozvao policiju kada je otišla na Mystic Timbers, 33,3 metra visoki rolerkoster u Kings Island zabavnom parku u Ohaju. Ova vožnja ubrzava svoje putnike do brzine od 85 km/h.

Međutim, vrištanje drugih tokom vožnje može se čuti u pozadini poziva koji je telefon napravio, tako da policija automatski reaguje, zbog čega dolazi do velikih nesporazuma. Od kada su ovi slučajevi počeli da se dešavaju, svi vlasnici zabavnih parkova postavili su znakove kako bi podsetili sve korisnike rolerkostera da isključe ovu funkciju ili aktiviraju avionski režim.

Kako je portparol kompanije Apple naveo, njihova karakteristika je ekstremno precizna u detektovanju ozbiljnih sudara i njeno usavršavanje nastaviće se tokom vremena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group