Po DXOMARK rang listi, baterija HONOR Magic5 Lite telefona zauzima prvo mesto

Globalni tehnološki brend HONOR nastavlja da pomera granice kada su u pitanju inovacije, uz pametni telefon HONOR Magic5 Lite.

Ovaj uređaj je od strane DXOMARK, vodeće svetske laboratorije za procenu kvaliteta, zauzeo prvo mesto na rang listi po svojim performansama baterije. Upravo time, HONOR Magic5 Lite učvrstio je svoju poziciju kao najbolji izbor za potrošače kojima je potreban uređaj sa visokim performansama.

HONOR-ov fokus na inovacije hardvera vidljiv je i kod novog, HONOR Magic5 Lite, na kom je korišćena nova, izuzetno čvrsta i lagana aluminijumska legura. Ova komponenta prošla je desetine hiljada testova uključujući savijanje, pad, snagu, udar i otpornost na stres. Kao rezultat toga, težina srednjih okvira je smanjena za 4 grama, a debljina se smanjila za 15%, čime se dobija lakši, jači i kompaktniji uređaj.

Snaga baterije Magic5 Lite takođe je bez premca i 3% je tanja od običnih baterija te vrste. Izgled visoke gustoće PCB-a uređaja povećava ukupnu stopu iskorišćenosti PCB-a za 5%. Takođe, raspored baterije optimizovan je kako bi se maksimizovao prostor i smanjila debljina. HONOR je pronašao ravnotežu između performansi i korišćenja prostora optimizacijom rasporeda antene. Tako je u malom i tankom uređaju HONOR uspeo da ugradi bateriju od čak 5100mAh, što je pravi inženjerski uspeh kompanije.

Osim optimizacije hardvera, HONOR je takođe značajno unapredio svoj softver, implementirajući funkcije koje čuvaju vek trajanja baterije. To uključuje inteligentno korišćenje čipova, kontrolu na nivou procesa aplikacije, izbor pametne mreže i upravljanje nepredviđenom potrošnjom energije. Ove funkcije pomažu u smanjenju pražnjenja baterije, čak i i kada korisnik ne koristi telefon aktivno, pružajući jedinstveno i neuporedivo iskustvo.

DXOMARK-ov rigorozan proces testiranja potvrdio je izuzetne performanse baterije HONOR Magic5 Lite telefona. Laboratorijsko testiranje je sadržalo četiri plana ispitivanja koja su uključivala tipičan scenario korišćenja telefona, test na otvorenom u pokretu, kalibrirani test i test punjenja. Testovi su izvedeni pomoću robota koji oponašaju ljudske gestove i dizajnirani su za simulaciju korišćenja u stvarnom svetu na način na koji bi to prosečan korisnik činio. Rezultati su potvrdili izuzetnu autonomiju HONOR Magic5 Lite modela, koji je izdržao više od puna 3 dana umerenog korišćenja[1], i izvanrednu efikasnost tokom pražnjenja, što ga čini najboljim izborom za potrošače kojima je potreban pouzdan uređaj sa visokim performansama.

„Baterija telefona HONOR Magic5 Lite na našim testovima autonomije pokazala se izvanredno dobro, izdržavši 74 sata pri umerenom korišćenju. Pored toga, struje pražnjenja uređaja bile su vrlo niske u svim slučajevima upotrebe, što dokazuje inženjerski napor koji je uložen u optimizaciju performansi”, izjavio je Olivier Simon, zamenik tehničkog direktora i direktor sektora za baterije DXOMARK-a.

„U kompaniji HONOR, posvećeni smo pružanju najboljeg korisničkog iskustva, a izuzetne performanse baterije HONOR Magic5 Lite pametnog telefona su samo potvrda te posvećenosti”, rekao je Bruce Huang, generalni menadžer za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. „Ponosni smo što možemo korisnicima da ponudimo telefon koji omogućava neprekidno i besprekorno iskustvo i veoma smo oduševljeni što je DXOMARK uređaj proglasio najboljim pametnim telefonom po performansama baterije.”

HONOR Magic5 Lite deo je HONOR Magic5 serije pametnih telefona koji su bili predstavljeni na ovogodišnjem MWC sajmu koji se održao u Barseloni.

 


[1] Tri dana umerene upotrebe i dva dana intenzivnog korišćenja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group