Pivo vam može produžiti život

Pivo je zdravija opcija koju možete izabrati od mnogih pića u baru.

Ovo piće pomaže da povećate svoj imunitet, jača kosti, štiti bubrege i još mnogo toga. Postoji tona zdravstvenih problema koje možete rešiti kada je pivo deo vaše ishrane i kada se konzumira umereno.

Nedavna studija sprovedena na ženama pokazala je da žene koje piju pivo imaju 30 odsto manje šanse da dožive srčani napad i moždani udar. Studija navodi da kada konzumirate jednu čašu piva vi dajete svom telu izvor skroba, vode, ječma i pšenice. Ovih nekoliko sastojaka koji se dodaju u pripremi piva će vam pomoći da imate dug život.

Dakle, ako želite da živite bolje i zdravije, konzumirajte pivo umereno. Pogledajte zašto je dobro da popijete pivo popodne posle ukusnog ručka, zajedno sa svojim ukućanima:

Kamen u bubregu

Studije navode da svaka flaša piva smanjuje rizik od nastanka kamena u bubregu za 40%. Dakle, ako želite da se oslobodite kamena u bubregu na prirodan način, odlučite se za pivo.

Zdrave kosti

Studija je zaključila da će povišeni nivoi silicijuma u ​​pivu doprineti većoj gustini kostiju. Dakle, popijte pivo popodne da održite kosti jakim.

Smanjuje rizik od dijabetesa

Jedna od zdravstvenih prednosti piva, je da pomaže u smanjenju i sprečavanju dijabetesa tipa II. Piće pomaže da se povećava proizvodnja žuči, dakle pomaže da se efikasnije vari masna hrana.

Snižava holesterol

Ukoliko imate povećan nivo holesterola opredelite se za pivo. Pivo sadrži rastvorljiva vlakna koja smanjuju loš holesterol u organizmu.

Može da spreči od UV zračenja

Pivo sadrži phitonutrients, odnosno kiselinu koja pomaže da zaštitite svoj organizam od štetnih sunčevih zraka.

Smanjuje krvni pritisak

Čudno, ali pivo takođe pomaže u smanjenju nivoa visokog krvnog pritiska. Nova studija pokazuje da oni koji piju pivo u umerenim količinama imaju regulisan krvni pritisak u odnosu na one koji piju vino ili druge napitke.

U borbi sa infekcijama

Pivo ima moćne sastojke koji pomažu da se izborite sa infekcijama u telu. Jedna ili dve čaše piva će pojačati vaš imunitet i pomaže vašem telu u borbi protiv infekcija i bolesti zadrži na odstojanju.

Produžite svoj život

Ukoliko pijete pivo umereno, ono pomaže da ostanete u dobrom stanju. Pivo pomaže u omekšavanju temperamenta i donosi bolje raspoloženje, što dovodi do boljeg životnog veka.

Pivo otklanja stres

Zašto mislite da ljudi idu u bar kada su pod stresom? Pivo pomaže da se smire nerve i mozak kaže da se opustite, čime se smanjuje nivo stresa u telu.

U borbi sa rakom

Pivo ima mnogo sastojaka i jedan od najmoćnijih sastojaka je ksantohumol. Ovo je moćan antioksidant koji se nalazi u pivu. Ksantohumol inhibira kancerogene enzime koji pomaže da se izborite sa bolesti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group