Suplementi koje svaki muškarac treba da pije

Činjenica je da kroz normalnu ishranu ne unosite dovoljno vitamina i hranljivih materija...

Kada se spomenu suplementi svi misle da je reč o proteinima i steroidima i vezuju ovaj pojam sa negativnim stvarima. Činjenica je da su suplementi samo dodaci ishrani koji pomažu vašem telu da dobije više hranljivih materija i vitamina.

Suplementi su sjajna stvar i ako ih pijete kako treba, možete znatno poboljšati vaše stanje u organizmu. U suplemente spadaju svi dodaci ishrani, pa i vitamni u tabletama mogu biti neka vrsta suplementacije.

Dakle, suplementi nisu ništa loše i igraju veliku ulogu kod muškaraca, a pogotovo kod onih koji se bave nekom vrstom sporta ili redovno idu u teretanu. Mi smo odlučili da vam predstavimo suplementaciju koji svaki muškarac treba da pije. Ako ovo budete kombinovali sa pravilnom i nutritivnom ishranom, bićete jači od čelika.

Evo o čemu je reč:

1. Vitamin B kompleks i Vitamin D

Kompleks vitamina B je sjajna stvar jer regeneriše nervni sitem i obnavlja člitavo telo. Vitamin B takođe stimuliše telo i poboljšava metabolizam pa ćete ovako bolje sagorevati ugljene hidrate i masti. VItamn D je takođe veoma bitan jer stimuliše lučenje testosterona koji je najvažniji muški hormon. Ova dva vitamina će vam takođe pomoći ako se osećate umorno i van balansa.

2. Kofein

Iako svi smatraju da je kafa normalno piće koje se svakodnevno konzumira, kofein je ipak dodatak ishrani pa ga možemo svrstati u neku vrstu suplemenata. Često se govori o koristima i negativnim uticajima kafe i kofeina, ali ako pijete umerene i male količine, kofein može pozitivno da utiče na vaš organizam. Kofein razbuđuje vaš organizam i daje vam energiju pa ga možete konzumirati pola sata pre početka treninga kako biste povećali učinak vašeg treninga.

3. Ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati su isto toliko važni kao i proteini. Ugljeni hidrati su najbitniji za energiju i njihovim razlaganjem imaćete dovoljno energije da pobedite svaki trening. Ugljene hidrate najvećom merom uzimate preko ishrane, ali nije loše da svome telu omogućavate dodatni izvor ugljenih hidrata.

4. Omega 3 kiseline

Omega 3 kiseline su neverovatno zdrave i korisne i najviše se nalaze u ribi. Međutim, pošto ribu verovantno ne jedete toliko često, onda je dobro da Omega 3 kiseline unosite na drugačiji način. Najbolji trenutak za uzimanje ovih kiselina je odmah posle treninga kako bi se vaše telo regenerisalo i obnovilo.

5. Probiotici

Probiotici su dobre bakterije koje regulišu vašu probavu i obnavljaju vašu crevnu floru. Probiotici su odlični jer će omogućiti da bolje varite hranu i da imate manje stomačnih tegoba.

6. Magnezijum

Magnezijum je sjajan dodatak ishrani i omogućava da se vaši mišiči i kosti oporave i ojačaju. Najbolje vreme za uzimanje magnezijuma je odmah pred spavanje, jer će se tako on u toku spavanja najbolje razložiti i najbolje će regenerisati telo koje se u tom trenutku odmara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group