Nakon kraha Tesla akcija Mask više nije najbogatiji čovek na planeti

Kako Forbes navodi, akcije kompanije Tesla nalaze se u padu od prošlog ponedeljka, što je rezultiralo da Elon Mask padne na drugu poziciju najbogatijih ljudi na planeti sa ukupnom zaradom od 170,5 milijardi evra...

Izvršni direktor ovog brenda pao je na drugu poziciju nakon što je ove nedelje zabeležio pad od 6,9 milijardi evra, ustupivši titulu Bernardu Arnou, koji je koosnivač, predsedavajući izvršnim odborom i izvršni direktor LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE konglomerata. Forbes takođe ističe da je ponedeljak ovaj čovek završio sa kapitalom procenjenim na 175 milijardi evra, što ga je za postavilo na prvo mesto sa 4,6 milijardi evra ispred Maska.

Iako novi vlasnik Twitter platforme, preduzimač i inovator, definitivno neće imati novčanih problema u narednih dvadeset života, njegov pad sa vrha se odavno predviđao. Deonice kompanije Tesla pale su preko 50% prošle godine i iznose 150,93 evra po udelu. Ovo je daleko od dobrih starih dana kada je Mask želeo da krene privatno po ceni od 395,17 evra po akciji, neslavno tvrdeći da je finansiranje u potpunosti obezbeđeno. 

Međutim, od kupovine kompanije Twitter, akcije proizvođača električnih automobila pale su 29% jer su brojni investitori bili zabrinuti zbog toga što akvizacija ove društvene mreže potencijalno može predstavljati odvraćanje pažnje od kompanije Tesla. Da stvari budu gore, nonšalantno Maskovo ponašanje na ovoj društvenoj mreži prilično je uznemirilo pojedine kupce i investitore, što je dovelo do rizika za pad njegovog ugleda, odvraćanje kupaca automobila i njihovo slanje na drugu stranu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group