Renomirani arhitektonski studio gradi stanice italijanskog Hyperloop sistema

Novi sistem transporta poznatiji kao Hyperloop razvija se i gradi širom sveta i u brojnim površinama metroa, ali jedan posebni posedovaće visok dizajnerski pedigre koji će mu doneti formu koja podržava funkcionalnost visokih brzina...

Zaha Hadid Architects studio predstavio je svoju saradnju sa kompanijom Hyperloop Italia i partnerstvo nastalo radi kreiranja arhitektonske forme i infrasturkutre ovog tranzitnog sistema neverovatnih brzina.

Hyperloop system, prvi put predložen od strane Elona Maska 2012. godine, koristi cevi niskog pritiska i magnetna polja kako bi ubrzavao putničke jedinice kroz pneumatske kanale. Deo za koji je zadužen legendarni arhitektonski studio biće kreiran u saradnji sa inžinjerima i razvojnim projektantima Hyperloop sistema i biće istaknut kao sledeći segment radova, sudeći prema izjavi direktora kompanije, Patrika Šumahera.

"Veoma se radujemo saradnji sa Hyperloop Italia kompanijom, koja se zasniva na ujedninjenju transformativne arhitekture, inženjeringa i urbanog planiranja, sa najefikasnijim i najdorživijim transportnim rešenjem, koje može značajno poboljšati pristupačnost, konektivnost i dobrostanje naših gradova", izjavio je Šumaher u izjavi, osvrćući se na putničke jedinice i arhitekturu staničnih jedinica.

Hyperloop Italia trenutno radi na testiranjima izvodljivosti projektovanih ruta, koje će se protezati od Milana do Malpensa aerodroma. Ukoliko sve bude išlo po planu, vreme putovanja između ove dve tačke biće smanjeno sa prosečnih 43 na 10 minuta. Kao dodatak ušteđenom vremenu, projekat je zasnovan na obnovljivim resursima. Osnivači Hyperloop transportnog sistema i Zaha Hadid Architects studio prepoznaju važnost upotrebe energije iz obnovljivih izvora, stapajući prednosti moderne tehnologije sa važnošću energetske konzervacije.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group