Jesen je idealno godišnje doba za seks

Više slika

Više slika

Devojkama najviše odgovara jesen, kada su u pitanju seksualne aktivnosti...

Naučno još uvek ne utvrđeno konkretno „zašto“, ali čini se da su žene mogo više zainteresovane za seks kada nastupi jesen, u odnosu na muškarce kojima se ovo više dešava na proleće. Iako dakle napolju lišće već uveliko pada, zenski libido raste i daje vam izvrsnu priliku da sa vašom voljenom uživate u strasnim zagrljajima.

Kako su brojna istraživanja pokazala s jeseni nivo testosterona u krvi raste a samim tim i broj hormona koji utiču na seksualnu želju. Uzrok ovome je nedostatak odnosno smanjenje dnevne svetlosti usled smene godišnjih doba, dok mnogi misle da su nam ovo u nasleđe ostavili naši preci. Bilo kako bilo jedno je sigurno, u ovom periodu imamo manje želju da izlazimo napolje i provodimo vreme u prirodi, pa tako kada smo već vezani za kuću, odnosno krevet, logičan je sled događaja.

Takođe usled delovanja pomenutih hormona, ženski struk postaje deblji u odnosu na njene bokove, pri čemu je njeno telo najspremnije za ostajanje u drugom stanju. Suprotno mišljenju pojedinaca da su žene muškarcima najprivlačnije leti kada na sebi imaju oskudnu garderobu ili ne nemaju uopšte, brojne statistike govore da muškarce poput magneta žene privlače u jesenjim i zimskim danima.

Istina je da su testosteroni zaslužni za ovaj fenomen, međutim moramo odati i priznanje seksipilnim ženskim telima, koja bujna pod hormonima izgledaju neodoljivo. Ima svakako i neke čarolije u tome što su tela žena u hladnijim danima prekrivena slojevim agraderobe, pa ostavljaju dovoljno prostora mašti muškaraca, koja je složićete se nezajažljiva.

Mnogi naučnici daju zasluge i brojnim mirisima kojima smo okruženi s jeseni. Žene su u ovom periodu mahom zauzete pripremanjem hrane za zimu, što znači da su svakodnevno okružene mirisima koji u njima bude želju za seksom, jer upravo puna trpeza njih asocira na toplinu, dom i osobu koju vole. S druge strane nisu ni muškarci imuni na ove opojne tvorevine. Kada osete njima dobro poznat miris ili još bolje kada osete ukus nekog jela koje dugo nisu probali, a spremila im ga je njihova voljena, isti postaju nostalgični i željni maženja sa njom.

Ženski pojam romanitike vrlo često se vezuje za zagrljaj sa dragom osobom ispred kamina, uz čašu domaćeg vina. Logično je da su žene u hladnijim danima više raspoložene za seks, jer dan izgleda nekako manje stresan kada popijete čašu, dve vina i ušuškate se u sigurno naručje osobe koju volite. Leto je opet s druge strane vrlo haotično i neuhvatljivo vreme, koje će brzo proći ako ga ne iskoristite do maksimuma, pa se za seks vrlo često nema dovoljno vremena, dok se zima „otegne“ u nedogled i imate vremena za sve.

Takođe hladniji dani asociraju na praznike i najavljuju srećne trenutke. Kada sedite pored osobe koju volite, delite sa istom toplu čokoladu ili šoljicu čaja, bićete ispunjeni izvesnom toplino i prijatnošću i mnogo će vam radije seks doći na pamet, nego leti kada se preznojite i od same pomisli na bilo kakvu aktivnost.

Ako je verovati statistikama koje se tiču društvenih mreža, mnogo veći broj korisnika istih s jeseni objavljuje prosidbu, ženidbu ili udaju, dok se veći broj na proleće opredeljuje za status „ponovo slobodan“. Leto se naime vezuje za avanture, a jesen i zima u ljudima bude osećaj za stabilnost, ozbiljnost i dugotrajnost.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group