Louis Moinet predstavio Derrick Tourbillon časovnik

Louis Moinet otkrio je prvi Derrick Tourbillon 2013. godine, a ove godine se rodio potpuno novi Derrick časovnik.

Švajcarski proizvođač satova upravo je otkrio novi model svog neverovatnog sata Derrick Tourbillon, s nekoliko zanimljivih modifikacija. Na brojčaniku nema previše razlike osim izmenjene orijentacije i skeleta, koji je pomeren sa središta na levu stranu u položaju 9 sati, stvarajući suptilan dodatak vizuelne složenosti.

Novi Derrick Tourbillon omogućava da se osobe koje ga nose fokusiraju na razigrani displej koji poseduje stare industrijske pumpe za ulje i nadahnuti dizajn. U središtu brojčanika je minijaturisani alat koji ritmički kuca na satu i koji podseća na ogromnu mašineriju naftne industrije.

Sat je izrađen od lakog aluminijuma, što znači da je lak za nošenje Novi Derrick dolazi u dve varijante, jedna sa strogom tradicionalnom ručno izbušenom površinom i druga sa mrežicom od ugljeničnih vlakana. Obe pozadine neverovatno se uklapaju u brušeni aluminijum koji krasi ostatak sata.

Veličina kučišta se povećava na ogromnih 45,4 mm i otpornost na vodu je 50 metara. Mehanizam je samomotavajući LM64 koji ima 248 delova i radi na 28,800 ops. Sat ima dobru rezervu snage od 48 sati.

Svaka od dve varijante, karbonska i ručno izbušena, biće ograničena na samo 12 komada i imaće cenu od 55.400 dolara.

Foto:Luxatic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group