Ralph Lauren predstavlja novu kolekciju

U čast pedesete godišnjice Dana planete, Ralph Lauren je preradio svoju slavnu polo majicu, uz ekologiju u centru pažnje…

Svaki komad iz njihove Earth Polo kapsul kolekcije sadrži materijal koji je proizveden od recikliranih plastičnih flaša – da budemo precizniji, svaka majica napravljena je od oko dvanaest flaša. Idući korak dalje, čitav asortiman obojen je upotrebom novog procesa bez vode, što je svakako veliki poduhvat uzimajući u obzir neverovatnu količinu upotrebljene vode i zagađenosti koje potiču iz modne industrije. Ovaj projekat je samo još jedan deo veće ekološke inicijative, koju je predstavio direktor inovacija ovog brenda, Dejvid Loren.

“Promena načina na koji se bavimo inovacijama, dizajnom i proizvodimo naše proizvode, prvi je od brojnih koraka koje preduzimamo kao kompanija kako bismo bili održiviji. Za nas, sve je počelo Earth Polo kolekcijom. Ralph Lauren će se posvetiti uklanjanju minimum 170 miliona plastičnih flaša sa deponija i iz okeana, a umesto devičanskih poli-vlakana koristiće samo reciklirana do 2025.godine. Plastični otpad je veliki problem koji preti našem okruženju, a mi želimo da budemo deo rešenja i koristimo inovativni pristup za kreiranje nečega vrednog”.

Dostupne u devetnaest boja, od jarkih do klasičnih neutralnih, majice iz Earth Polo kolekcije sadrže stilove za muškarce, žene i decu. Pored toga, svaki komad je proizveden u partnerstvu sa organizacijom First Mile, koja radi sa preduzetnicima u zajednicama sa lošim uslovima, koji sakupljaju plastične flaše, koje se dalje koriste u proizvodnji.

“Kada je Ralf osnovao našu kompaniju pre više od pedeset godina, on je to učinio sa idejom da šta god kreiramo ima za cilj da bude nošeno, voljeno i prenošeno sa generacije na generaciju. Upravo sa tim duhom pristupamo održivosti”, izjavio je izvršni potpredesdnik održivosti ovog brenda. Halide Alagoz.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group