Novi Seiko Prospex Aurora Limited Edition osvetljava nebo

Kompanija Seiko kanališe auroru borealis u svojim gradijentnim brojčanicima ugrađenim u poslednje izdanje svojih ronilačkih satova...

Prospex 1970 Mechanical Diver’s Modern Re-interpretation Limited Edition SLA063 model koristi delikatne teksture na brojčaniku i suptilne gradijente kako bi predstavio predivnu svetlost koja se može videti na polarnom nebu.

Sam sat predstavlja modernu reinterpretaciju modela koji je nosio japanski avanturista, Naomi Uemura, prva osoba koja je osvojila svih pet najvećih vrhova na pet kontinenata, na svom 12.500 metara dugom putu na sankama koje su vukli psi od Grenlanda do Aljaske, u trajanju od 1974. do 1976 godine.

Seiko kombinuje satenski polirane površine sa poliranim linijama širom kućišta od nerđajućeg čelika i narukvice, tretiranih misterioznim super-izdržljivim slojem japanskog brenda, kako bi akcentovao siluetu novog sata, uparenu sa predivnim plavim brojčanikom i zagasitim plavim okvirom za ronjenje. Safirni kristal poseduje duplu krivu i anti-reflektivni sloj na unutrašnjoj strani radi maksimalne pouzdanosti.

Novi sat poseduje vodootpornost do dubine od dvesta metara i stiže sa Caliber 8L35 automatskim mehanizmom kompanije Seiko, ispraćenim rezervnim silikonskim kišem koji poseduje identičan obrazac šina koji se može pronaći i na originalu iz sedamdesetih godina.

Seiko Prospex SLA063 modeli stići će u oktobru ove godine i biće dostupni putem ovlašćenih prodajnih mesta japanskog proizvođača po ceni od 3.100 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group