Savršenstvo umetnosti i mehanike u novom remek delu kompanije Bugatti

Jacob & Co je upravo predstavio najnoviji časovnik inspirisan Bugatti Chiron modelom, a moramo priznati da je već na prvi pogled podjednako impresivan, poput automobila na kom je zasnovan...

Pre dve godine, Bugatti i Jacob & Co su potpisali ugovor o višegodišnjem partnerstvu koje je već izrodilo nekoliko neverovatnih časovnika. Nakon predstavljanja četiri različite iteracije Bugatti Chiron Tourbillon prošle godine u decembru, časovnikarski brend je sada svoju sagu nastavio verzijom od 18karatnog belog zlata koje je dekorisano uz pomoć 190 belih baget dijamanata, 109 crnih safira i 42 narandžasta safira. Pored toga, korone i dugmat su dekorisani sa dodatnih šezdeset crnih safira.

Poput drugih verzija Bugatti Chiron Tourbillon časovnika koje smo videli do sada, najnovija iteracija dobila je tonneau kućište inspirisano fluidnim linijama Bugatti Chiron automobila. Korone časovnika smeštene su sa donje strane i na sebi nose EB logo jarko narandžaste boje. Leva korona se koristi za podešavanje vremena, srednja navija mehanizam i animaciju, dok je desna pokreće.

Glavni akcenat Bugatti Chiron Tourbillon modela je minijaturni W16 motor na brojčaniku koji oživljava pritiskom na desnu koronu. Veličanstvena animacija uključuje pokretanje radilice koja aktivira 16 malenih klipova gore-dole u specifičnom ritmu, dok se sa strane bloka motora nalaze dva turbopunjača.

Na kraju, možemo reći da časovnik pokreće Jacob & Co JCAM3 mehanizam sa 578 komponenti, koji ima leteći turbijon pod usponom od trideset stepeni i rezervu energije u trajanju od 60 sati. Mehanizam je takođe postavljen na funkcionalni sistem amortizacije, koji je vidljiv kroz brojčanik. Cena novog Bugatti Chiron Tourbillon modela dostupna je samo na upit.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group