FIFA završava svoje ekskluzivno partnerstvo sa EA Sports

Nakon što je dugogodišnje partnerstvo palo u vodu i pregovori oko njegovog obnavljanja otišli u sunovrat, FIFA planira završavanje ekskluzivne saradnje sa kompanijom Electronic Arts...

U zvaničnoj izjavi, čelnici FIFA organizacije naveli su da tragaju za novim priustupima e-sportu i gejming industriji, nadajući se kako mogu da svoje učešće produže mimo EA Sports studija, radi proširenja vidika i pružanja svim ljubiteljima fudbala daleko specijalizovanijih iskustva.

"Gejming i eSport predstavljaju medijske vertikale sa najvećom stopom rasta na planeti, sa novim i raznovrsnim tipovima igara koje konstantno izlaze", stoji u zvaničnom saopštenju. "Stoga je od ključnog značaja za FIFA organizaciju i njene deoiničare, da uvećamo sve buduće mogućnosti za fudbal i ljubitelje video igara."

Kako bi okončala svoju maratonsku saradnju, FIFA već pristupa brojnim kompanijama unutar stveta igara, tehnologije i mobilne industrije, kako bi kreirala novu platformu u kojoj EA ne poseduje sva prava za svoje licenciranje. "FIFA je veoma uzbuđena po pitanju budućnosti gejminga, e-sportova i fudbala, tako da je potpuno jasna naša potreba za prostorom koji će zauzeti mnogo više strana, radije nego jednu kontrolišuću koja poseduje sva prava", nastavlja se u izjavi.

"Tehnologija i mobilne kompanije sada se aktivno takmiče kako bi ušle u saradnju sa FIFA organizacijom, njenim platformama i globalnim turnirima. Iz tog razloga, FIFA je uključila brojne igrače iz industrije, zajedno sa diveloperima, investitorima i analitičarima, kako bi izgradila dugoročni plan za gejming, e-sport i sektor interaktivne zabave."

Iako kompanija EA nije zvanično odgovorila na novu izjavu fudbalske organizacije, gejming gigant već duže vreme traga za drugim opcijama kako bi nastavio svoje fudbalsko nasleđe, jer su pregovori sa dosadašnjim partnerom došli do mrtve tačke. Početkom ovog meseca, generalni direktor EA Sports kompanije, Kam Veber, putem zvaničnog bloga otkrio je da njegov brend traga za idejom preimenovanja njihovih fudbalskih igara i da ih je od tada ovaj razvojni studio registrovao kao "EA Sports FC".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group