Suluda jurnjava uspavanog vozača Tesla modela

Nakon dosta saobraćajnih nesreća izazvanih poluautonomnim sistemima vožnje i svega onoga čega smo mogli da se nagledamo prethodnih godina, nekim ljudima stvari i dalje nisu jasne...

Video koji vam sada predstavljamo snimljen je od strane jednog vozača na autoputu i na njemu možemo videti njegovog kolegu u Tesla modelu dok bezbrižno spava za volanom. Da se nekim čudom nije sve odigralo kako jeste, bezobzirni vozač električnog četvorotočkaša verovatno bi se u jednom momentu zakucao u nekoga brzinom od 104 km/h.

Na svom sajtu, kompanija Tesla tvrdi da je njen napredni autopilot sistem dizajniran kako bi pomogao i pružio asistenciju vozačima prilikom određenih situacija, omogućujući vozilima da upravljaju, ubrzavaju i koče automatski unutar svoje trake. Međutim, brend Elona Maska jasno naglašava da trenutna autopilot funkcija nije potpuno autonomni sistem i zahteva aktivan vozačev nadzor, što pametnome govori da ni jedan model ne može slobodno da radi bilo kakve manevre umesto njega.

Ovo doduše, nije prvi put da autopilot kompanije tesla dobije pogrešno tumačenje, a u nedavnom slučaju vlasnik kompanije Tesla je opet morao da se oglasi i ponovi svoju izjavu, nakon što je još jedan video dospeo do popularnog sajta za odrasle i predstavio dvoje ljudi u seksualnom zanosu, dok ih je autopilot njihovog modela istovremeno vozikao okolo.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group