Fun - Video klipovi

VIDEO:Pogledajte kako kitovi spavaju

Da li ste se nekada zapitali kako spavaju ove ogromne životinje...

Zamislite život bez sna. Kada ne bismo spavali, naš,život bi se vrlo brzo završio, jer je san način obnavljanja i odmaranje tela. Kada spavamo, naše telo se odmara i prikupja energiju za naredni dan koji nas čeka. Oni koji malo spavaju su umorniji i bolesniji od osoba koje imaju više noćnog sna, pa je zato spavanje od ključnog značaja za ljudksa bića.

Ni životinje se ne razlikujmu mnogo i korsite svaku priliku kada mogu da se odmore. Zbog svojih aktivnih života, životinje ne spavaju toliko dugo kao ljudi, ali ipak koriste kratke periode da zatvore oči.

Mi smo pronašli video klip koji pokazuje kako spava jedan od najvećih sisara na vetu. U pitanju su kitovi koji imaju fascinantan način odmaranja. Fotograf Franko Banfi, uspeo je da fotografiše neverovatno redak prizor, kitove koji spavaju.

Kitovi  u proseku spavaju samo 12 minuta i način na koji to oni rade je neverovatan. Oni uspravno spavaju u vodi dok su im glave okrenute ka dnu. Deluju kao džinovske plutajuće bove koje nepomično stoje u vodi. U tom periodu se ne pomeraju i ne ispuštaju nikakve zvukove, mada su naučnici utvrdili da očima kolutaju vrlo brzo, kao i ljudi kada spavaju.

Oni vrlo retko spavaju i procenjeno je da ovakve dremke obavljaju samo 7 % vremena u čitavom svom životu, što znači da kitovi i nisu neki spavači. Ipak, oni koriste ovakve momente da napune svoje baterije i da obnove energiju.

Pogledajte ovaj neverovatan video klip.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group