Džoni Dep tvrdi da u današnje vreme niko nije bezbedan

Legenda glume Džoni Dep, nedavno je upozorio poznate ličnosti, ali i sve ostale ljude, na opasnosti koje vrebaju zbog kulture otkazivanja...

Holivudska zvezda našla se na španskom filmskom festivalu San Sebastian, gde je dobio nagradu za životna dostignuća u svojoj filmskoj karijeri. Iako je ova svečanost trebala da predstavlja svetao momenat u životu pedesetosmogodišnjeg glumca, on se osvrnuo na koncept današnje kulture otkazivanja. "Ovo može biti viđeno kao događaj u istoriji koji će trajati koliko bude trajao, ova kultura otkazivanja. Ona je bazirana na ishitrenim donošenjem presuda i osuđivanju bazranom na onome što u suštini predstavlja zagađen vazduh", izjavio je glumac.

Dep je doživeo ovaj problem iz prve ruke, nakon što je izbačen sa projekata kao što su Pirates of the Caribbean i Fantastic Beasts 3 zbog beskrajnih sudskih procesa i visokokvalitetnih medijskih kleveta u kojima se našao zbog greške koju je napravio onda kada je oženio jednu mladu sukubu željnu slave. Čitav nastali haos bazira se na jednom članku The Sun publikacije, u kome je Dep obeležen kao čovek koji bije i maltretira ženu. Dep je takođe naveo da je ovaj slučaj još više pogoršan zbog toga što se njegovo ime pojavilo pored Harvija Vajnstina, koji je dokazani seksualni prestupnik, ali nije pomoglo ni to što je The Sun nedugo zatim ponovio ovaj članak na svom internet portalu.

Istina se u ovom slučaju otkrivala odlukama baziranim na balansu mogućnosti, nižim standardima od onih koji su zastupljeni u sudskom projektu. Sudski postupak, koji se bazira na članku pisanom perom nekog nadri novinara The Sun publikacije i u kome se tvrdi da je glumac napao svoju ženu Amber Herd, proglašen je za najprofilnije englesko suđenje za klevetu u ovom veku.

Dep je od tada bio u mogućnosti da tuži Herdovu u odvojenom američkom procesu, nastalom zbog toga što ga je sličan Washington Post članak koštao uloge u Pirates of the Caribbean franšizi. Stoga, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što su ljubitelji filma krenuli da se gomilaju u ovoj kulturi koja se ustoličila u proteklih nekoliko godina. Kako je dodao tokom San Sebastian filmskog festivala: "Mogu vam obećati da niko nije bezbedan. Niko od vas. Niko iza tih vrata. Jednostavno niko nije bezbedan".

"Jedna rečenica predstavlja sve što je potrebno i više nema tla, tepih je izvučen. Nije se ovo samo meni dogodilo, događa se konstantno brojnim ljudima. Ovaj tip stvari se dešava ženama i muškarcima podjednako. Na nesreću, u određenom momentu oni su počeli da misle kako je to normalno. Ili je makar za njih normalno, uprkos tome što nije." Kada je upitan o tome da li smatra prikladnim dobijanje počasne Donastia nagrade, Dep je odgovorio: "Nisam ništa uradio, ja samo snimam filmove". Glumac je takođe imao i prilično mračan pogled na kako se filmska industrija razvija sa novim tehnologijama i sve većim zahtevima publike.

Dep je izjavio velikom broju novinara: "Holivud definitivno nije ono što je nekada bio. Studijski sistem, nezadovoljstvo, pandemonijum i haos bioskopskih izdanja za emitovanje. Po pitanju bilo čega, ja moram dobiti svoje. Na taj način ovi ljudi razmišljaju. Oni shvataju da su potrošna roba isto kao i ja. Pojedini još više. Velike, ogromne korporacije preuzimaju kontrolu svega oko nas. Kao neko ko učestvuje u stvaranju bioskopa, koliko nam je još formule potrebno od studijskih čelnika? Koliko snishodljivosti nam je potrebno kao publici? Mislim da je Holivud groteskno potcenio svoju publiku".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group