Ridli Skot besan na milenijalce zbog neuspeha svog novog filma

Čuveni reditelj Ridli Skot uopšte nije oduševljen mladim ljudima trenutno i upravo njih krivi zbog toga što njegovo ostvarenje The Last Duel ne prolazi na blagajnama kako bi trebalo...

Film u kome glume Džodi Komer, Met Dejmon, Adam Drajver i Ben Aflek, predstavlja istorijsku dramu koja se zasniva na priči o vitezu koji je izazvao svog prijatelja na duel nakon tvrdnji njegove žene da ju je silovao. Dvoiposatni epski spektakl u pokušaju nije uspeo da donese veliki novac svom tvorcu, nakon premijere koja je održana polovinom prošlog meseca. Uprkos svojoj ceni od sto miliona dolara potrošenih za njegovo kreiranje, novi spektakl ili debakl po ovom pitanju do sada je zaradio svega 28 miliona na bioskopskim blagajnama.

Pored toga što postoji dosta razloga zbog kojih ovakva priča ne bi privukla horde gledalaca na prvom mestu, režiser Ridli Skot tvrdi kako on zna šta se dogodilo. Govoreći sa komičarem Markom Maronom u njegovom WTF podkastu, slavni Ridli je izjavio: "Smatram da se svodi na ovo što danas imamo, a to je publika koja je odgajana na ovim je***m mobilnim telefonima".

"Milenijalci, koji čak ne žele da nauče ništa osim ukoliko im to ne servirate na mobilnim telefonima. Ovo je širok pojam, ali se trenutno sa time borimo, dok je Facebook definitivno najbolji primer. Smatram da je ovo pogrešno usmeravanje, a ono se dešava upravo zbog pružanja pogrešne vrste samopouzdanja poslednjim generacijama."

Uprkos tome što možda nije napunio bioskopske dvorane, ljudi koji su gledali ovaj film tvrde da je fantastičan, dok je na Rotten Tomatoes ubrao 85% kritike i rejtinga, sa 81% rejtinga publike, što je više nego dobro za današnje vreme. Možda je vreme da se gospodin Ridli prilagodi vremenu u kome živi, posebno što niko ne može da živi po pravilima koja su prevaziđena već godinama i kultura odlazaka u bioskope odavno nema snagu koju je nekada imala.

Naravno, ne može svaki film biti hit, čak i ako poseduje snagu i dovoljno je kvalitetan kako bi bio dobro prihvaćen od strane publike, samo će vreme pokazati njegov kvalitet, ali to što je ostao ili možda neće ostati bez nešto novca ne daje nikome pravo da napada mlade ljude, jer koliko god nam se ne sviđalo, svet ide u pravcu u kome ide i mi tu ništa ne možemo promeniti, posebno ne matore prdare kao što je gospodin Ridli, koji smatra da sve što stvori mora biti blokbaster zbog koga će svi noge lomiti kako bi stigli u bioskope.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group