Fun - Muzika i film

Sportisti koji su postali najpoznatiji glumci


Predstavljamo vam 10 popularnih holivudskih glumaca koji su pre svoje filmske karijere bili uspešni sportisti...

U Holivudu, glumci se pojavljuju sa svih strana sveta. Niko nije siguran šta je tačno potrebno da biste postali glumac u Holivudu, ali izgleda da su sportisti imali najviše sreće. Neki od najpopularnijih holivudskih glumaca, svoju karijeru počeli su kao sportisti, da bi kasnije postali neverovatno plaćeni glumci.

10.  Teri Kruz

Popularni glumac serije „Svi mrze Krisa“ bio je vrlo uspešan igrač ragbija. Pošto je veoma uspešno igrao ragbi na koledžu, Kruz je imao velike šanse da se probije u svetu sporta. Ipak, ovaj ragbista pronašao se u glumi i drago nam je da jeste. Imao je mnogo uloga, ali trenutno najpopularnija uloga jeste u filmskim ostvarenjima Silvestera Stalonea.

09. Kurt Rasel

Svi znamo i volimo Kurta Rasela. Dobar u akcijama, ali i u dramama, ovaj glumac je bio veoma odličan u bejzbolu. Malo mu je falilo da postane profesionalni igrač ,ali je ipak kročio u svet filma.

08. Vini Džouns

Britanski glumac postao je miljenik velikog platna. Njegova harizma i smisao za humor čine ga savršenim glumcem. Ipak, pre svoje karijere, Vini je bio fudbaler.

07. Džejson Stejtam

Filmovi o Tranporteru su ga uzdigli u nebo, ali on je ipak prvo primećen kao skakač u vodu. Da, Džejson Stejtam se bavio skokovima u vodu i bio je veoma uspešan u tome. Takođe je i amaterski igrao fudbal.

06. Džejson Li

Džejson Li postao je popularan u filmovima Kevina Smita kao što su „Dogma“ i „Klerks“, ali pre toga on je bio profesionalni skejter. Da, verovali vi to ili ne, ovaj holivudski glumac znao je gomilu impresivnih trikova i verovatno ih i dalje zna.

05. Džeki Džen

Džeki DŽen je zahvaljujući svojim borilačkim veštinama i postao jako uspešan glumac. Njegova sportska disciplina i maštovitost učinila je da on postane jedan od najuspešnijih glumaca svih vremena i da potpuno promeni borilačke filmove.

04. Arnold Švarceneger

Arnold Švarceneger je jedan od najboljih bodibildera svih vremena. Legendarni Konan od svoje 16. godine počeo je da se bavi bodibildingom.

03. Džon Vejn

Nije bitno kad ste rođeni, ali ste sigurno gledali neki od filmova sa Džon Vejnom. Pre svoje glumačke karijere Džon Vejn je bio sjajan fudbaler. Vejn je kasnije doživeo povredu na surfovanju, pa je morao da prestane da se bavi sportom. Ipak, zbog toga se okrenuo glumi i postao jedan od legendarnih američkih glumaca.

02. Šon Koneri

Ovo sigurno niste znali, ali pre svoje glumačke karijere Šon Koneri je bio profesionalni bilder. Da, baš kao i Švarc. Dobro, možda nije bio u tom rangu i kategoriji, ali fizički izgled ovog čoveka bio je sjajan. Ipak, Šon Koneri nije mogao da nastavi da se bavi ovim sportom pa je na kraju postao glumac i to vrlo uspešan.

01. Dvejn Džonson Rok

Dvejn Džonson Rok je trenutno najpopularniji akcioni glumac. Proslavio se u mnogobrojnim filmovima, ali postao je poznat zahvaljujući američkom rvanju. Da, on je bio jedan od WWE rvača. Kao i Hulk Hogan pre njega, ovaj rvač domogao se Holivuda i trenutno dominira njime.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group